Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen halk buluşmasına Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Belediye Başkan Yardımcıları Merve Fidan Barut, Mehmet Tahça ve Engin Fırat Ata ve Menteşeli vatandaşlar katıldı.

Muğla’nın yol haritası açıklanacak Muğla’nın yol haritası açıklanacak

Ortak akıl ile projeler üretmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Köksal, “Baştan beri bu şehri ortak akıl ile yöneteceğiz demiştik. Bu yüzden düzenli olarak halk buluşması toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantı da güncel sorunları konuşmak, önerilerinizi almak, ortak akılla ortak, proje üretmek amacımız. Şehre değer katmak için, şehirde yaşayan her bir kişinin huzuru için ne yapmamız gerekiyorsa gece gündüz demeden bıkmadan usanmadan seçildiğimiz günden beri çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“SAHADA MENTEŞE BELEDİYESİ'NİN SAHA EKİBİNİ GÖRECEKSİNİZ”

Menteşe’de saha ekibi kurduklarını kaydeden Başkan Köksal, “Yeni bir saha ekibi kurduk. Bundan sonra sahada Menteşe Belediyesi'nin saha ekibini göreceksiniz. Mahalle mahalle sokak sokak saha ekibimiz çalışıyor olacak. Sorunları yerinde tespit edecek. Hem de sizlerde talep olursa gelip yerinde inceleyecek. İyi günde kötü günde yanımızda olacak. Bizi temsilen orada yer alacaklar. Amacımız, etkin bir şekilde sorunlara, ihtiyaçlara cevap vermek ve belediyemizin hizmet kalitesini artırmak” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZİ AYAĞIMIZI BAĞLAMAK İÇİN BİR ÇALIŞMA SÜRDÜRÜLÜYOR”

Vergi ve sigorta borçlarına ilişkin konuşan Başkan Köksal, “CHP’li belediyelerin seçim sonrası elde ettiği başarıdan sonra daha çok mücadele etmesi gerekiyor. Medyadan izliyorsunuzdur, artık belediyelerin vergi ve sigorta borçlarından dolayı buna vesileyle haciz işlemlerinin uygulanacak. Tasarruf tedbirleri genelgesi yayınlandı. Hayallerimiz yapacağımız işler var. Ama diyor ki kreş dahi yapamazsın 3 sene her şey yasak. Elimizi ayağımızı bağlamak için bir çalışma sürdürülüyor” dedi.

KARABAĞLAR YAYLASINDA ELEKTRİK KABLOLARININ YERALTINDAN GEÇİRİLMESİ TALEP EDİLDİ

Bir vatandaşın Karabağlar Yaylasında elektrik kablolarının yeraltından geçirilmesi talebine ilişkin Başkan Köksal, “Aydem ile görüştük hızlıca yatırım yapamayacağını ama çalışmalar başlattıklarını ilettiler. Bizde belediye olarak olabildiğince yangın riskine karşı otları temizliyoruz. Yangın riskine karşı çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

YENİKÖY’DE KANALİZASYON SORUNU

Yeniköy’de yaşayan bir vatandaş fosseptik sorunun kanayan bir yara haline geldiğini balkonda dahi oturamadıklarını dile getirdi. Yeniköy’de kanalizasyon çalışmalarının başlayacağını söyleyen Başkan Köksal, “Muski’nin Yeniköy’de kanalizasyon çalışmaları başlıyor. Bu sorunu da çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

“CAN DOSTLARIMIZ İÇİN PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ”

Sokak hayvanları konusunda çözüm bulunması talebine ilişkin Başkan Köksal, “Veteriner Hekimler odasıyla protokol hazırladık fakat yasa kabul edildiği için bir kaç maddeyi değiştirmek zorundayız. Can dostlarımız için projeler geliştireceğiz, sizlerden gelecek olan çözümlere de açığız” dedi.

Editör: Gazete Muğla