Birbirinden harika etkinliklerle devam eden festivalin ikinci gününde Belediye Başkanı Alim Karaca, Babadağ 1700 pistinden paraşütle bir atlayış gerçekleştirerek, Ankara'da TUSAŞ Tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden yurttaşlarımız için büyük bir Türk bayrağı açtı.

Fethiye Belediyesi'nin öncülüğünde ve başta Türk Hava Kurumu ile Fethiye Ticaret Odası olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun desteğiyle gerçekleştirilen 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali muhteşem etkinliklerle 27 Ekim gününe kadar devam edecek.

Fethiye'de yangın çıkan ev kullanılamaz hale geldi Fethiye'de yangın çıkan ev kullanılamaz hale geldi

Organizasyona 60 kadar ülkeden, 1500'den fazla yamaç paraşütçüsünün yanı sıra, dünyanın en iyi akrobasi sporcuları da katılıyor.

Başkan Karaca, “Şehitlerimiz için…”
Babadağ'dan büyük bir Türk bayrağı ile atlayan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, iniş yaptığı Belcekız sahilinde; “Ölüdeniz'in harika manzarasını paraşütle izlemek muhteşemdi. Ülkemizin hava sporları alanındaki en prestijli festivalinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu yıl da geleneksel atlayışımızı gerçekleştirdik. Fakat çok üzücü bir haber aldık. Ben bugünkü atlayışı geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz 5 şehidimiz için gerçekleştirdim. Ölüdeniz’in güzelliğini gökyüzünden görmek herkese nasip olmaz. Ben istiyorum ki, tüm Fethiyeli yurttaşlarımız da buradan en az bir kere atlayış yapsınlar. Fethiye’mizin ve Ölüdeniz’in tanıtımına bu şekilde büyük destek veren tecrübeli pilotlarımıza çok teşekkür ediyorum. Belediye’nin öncülüğünde Ölüdeniz'in ve Fethiye'nin daha da gelişmesi için çalışmalarımız sürüyor. Babadağ’dan Ölüdeniz’e, Belcekız’a uzanan ve gökyüzünde nefes kesen gösterilerle unutulmaz anlara sahne olan Festivalimizin bu yıl da  kazasız, sorunsuz tamamlanmasını temenni ediyorum" dedi.

27 Ekim gününe kadar yarasa adam ve alçak irtifa serbest atlayışları, yüksek hızlı küçük yamaç paraşütü gösterileri, Türk Hava Kurumu’nun yamaç paraşütü, mosquito, microlight, sıcak hava balonu gösterileri yapılacak.

Muhabir: SERDAL KAYHAN