Türkiye’de her yıl 1 Aralık’tan 1 Nisan’a kadar kışlık lastik takma zorunluluğu bulunmaktadır. Türkiye’de her yıl 1 Aralık’tan 1 Nisan’a kadar kışlık lastik takma zorunluluğu bu yıl 25 Kasım'da başlayacak.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, 1 Aralık beklenmeden artan kış şartları nedeniyle kış lastiğine geçilmesini hatırlatan basın açıklaması yaptı.

1 Aralık beklemeden kış lastiğine tüm araç sürücülerinin geçmesi gerektiğini söyleyen Ayyıldız, “Trafik kazalarında sadece ticari araçlar değil, özel araçlarda sebebiyet verebiliyor. Bu nedenle öncelikle hem kendi güvenliğimiz hem de trafikteki diğer araçların güvenliği için kış lastiği takmayı tüm araç sahipleri ihmal etmemelidir. Diğer yandan da kış aylarının hissedildiği bu günlerde artan yağılar, sis, gizli buzlanma ve yolların kaygan olması gibi olumsuz hava şartları olası trafik kazası yaşama riskini artırmakta, bu nedenle araçların kışlık bakımları da mutlaka yapılmalıdır.

Karayollarında daha güvenli sürüş ve kazalardan kaçınmak için hava sıcaklıklarının 8 derecenin altına indiği bu günlerde ticari veya özel araç demeden zorunluluk gibi düşünmeden tüm vatandaşlarımız, araç sahibi şoför esnaflarımız, esnaf ve sanatkarlarımız kış lastiğine geçmelidir. Ayrıca araçları kışlık bakımı için gerekli olan aracın yağı, suyu, filitresi, fren tertibatı, balatası, silecekler, buji, akü, kalorifer-klima sistemleri, aracın elektronik aksamları gibi aracın bütün mekanizmaları gözden geçirilmelidir. Bir çok kişi tarafından araç bakımı için yapılan harcamalar külfet gibi görünse de aslında bütçeye, cebimize zarardan çok fayda sağlayacaktır.

2 BİN 568 LİRA CEZA KESİLİYOR

MSKÜ önemli bir başarıya imza attı MSKÜ önemli bir başarıya imza attı

Hepimizin bildiği gibi 1 Aralık’tan itibaren zorunlu kış lastiğine uymayan ticari araçlara 2 bin 568 Lira ceza kesilmektedir. 31 Aralık’tan itibaren ise yeni yılda ceza tutarı yeniden değerlendirme oranında yüzde 58,46 artırılarak güncellenecektir. Sürücülerimiz araç bakımlarını yaptırarak kurallara uyarak başta hem sağlığını, hem cebini, hem de aracını korumalıdır. Sürücülerimiz geçmiş yıllardan ders çıkararak bu kış hem araç bakımlarını hem de kış lastiğini ihmal etmemelidirler. Araçlarımızı olumsuz hava şartlarına uygun hale getirmek için illa yoğun kış şartlarını beklemek zorunda değiliz. Kış lastiği zorunlu uygulamanın başlamasına kısa bir zaman kala yoğunluk yaşanılmaması için tüm sürücülerimiz daha önceden kış lastiğini taktırmalıdırlar.” Dedi.

Editör: Beritan Yücel