Başkan Aytaç Kurt açıkladı: "Datça Belediyesi'nin borcu var..."

Başkan Aytaç Kurt açıkladı: "Datça Belediyesi'nin borcu var..."
 MUHABİR
Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, Gazetemize yaptığı açıklama da belediyenin mevcut borç durumuna yönelik açıklamalar yaptı. Başkan Kurt, "Datça Belediyesi'nin borcu var. Ama ben sürdürülebilir mali tabloyu görüyorum. Ödenmeyecek bir borcumuz yok." ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimleri sonrasında Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyelerinin mevcut belediye borç durumları büyük merak konusu oldu.

Şu ana kadar Dalaman, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas ve Yatağan Belediyeleri mevcut borç durumunu açıklamış, özellikle AK Parti'den CHP'ye geçen Dalaman, Köyceğiz ve Yatağan Belediyelerinin borçları büyük tartışma konusu olmuştu. Gündeme konu alan borç tartışmalarına AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça'da dahil olmuş, CHP'li belediyelere "borçlarını açıklama" çağrısı yapmıştı.

Yapılan borç açıklamalarında;

Dalaman Belediyesi'nin 57 milyon, Marmaris Belediyesi'nin 650 milyon, Köyceğiz Belediyesi'nin 100 milyon, Menteşe Belediyesi'nin 168 milyon, Milas Belediyesi'nin 1 milyar, Yatağan Belediyesi'nin 143 milyon borcu olduğu kayda geçirildi.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama da Kavaklıdere Belediyesi'nin hiç borcu olmadığını duyurdu.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR MALİ TABLOYU GÖRÜYORUM"

Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt'ta belediye borçları konusuna açıklık getirdi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Kurt, Datça Belediyesi'nin sürdürülebilir bir borcu olduğunu açıkladı. Belediye Başkanı Aytaç Kurt'un net bir rakam vermemesi kamuoyunun dikkatini çekti.

Belediye borçları konusunda Türkiye'deki ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Başkan Kurt, "Datça Belediyesi'nin de borcu var. Ama ben sürdürülebilir bir mali tabloyu görüyorum. Sürdürülebilir borcumuz var. Bizim ödenmeyecek bir borcumuz yok. Ama şimdi geldiğimiz nokta da Türkiye'deki bu ekonomik sıkıntılar da var. Mesela sizin de burada bir eviniz olsa onun emlak vergisini veremezsiniz. Şimdi Datça'da da bu böyle bir sıkıntı var. Toplanan emlak vergisi oranı yüzde 30'lara düşmüş. Geçen sene yüzde 35 olabilir. Bu çok çok düşük bir rakam. Yani biz bunu en azından yüzde 80'e falan getirmemiz lazım." diye konuştu.

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.