Türkiye Belediyeler Birliği Ekim ayı Olağan Meclis toplantısı İstanbul Büyükşehir ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında Ankara’da yapıldı. Toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte Antalya, Adana, Balıkesir Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Mardin, Manisa Mersin, Van Büyükşehir Belediye başkanları, il, ilçe belediye başkanları ile meclis üyeleri katıldı.

Beton pompa aracının çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti Beton pompa aracının çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan Ekim ayı Olağan meclis toplantısında 2025-2029 Stratejik plan, Birlik teşkilat yönetmeliği, 2025 performans programı, mali bütçesi, Brüksel’de Türkiye Belediyeler Birliği irtibat ofisi açılması konu başlıkları görüşüldü.

Ekrem İmamoğlu; “Türkiye’nin yerel demokrasisini güçlendirme noktasında ilerici adımlar atıyoruz”

Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ekim ayı olağan meclis toplantısı açılış konuşmasında Türkiye Belediyeler Birliği’nde yeni bir dönemi başlattıklarını, çağdaş yönetim anlayışı, eşitlikçi ilkeler ve paydaşların da sürece katılması ile Türkiye’de yerel demokrasiyi güçlendireceklerini belirtti. Ekrem İmamoğlu; “Hep birlikte geçirdiğimiz seçim süreci ile beraber yeni bir dönemi başlattık. Ekim ayı olağan meclis toplantımızdaki gündemimiz değişimin, dönüşümün eşitlikçi ilkeleri, çağdaş yönetim anlayışı ile oluşturuldu. Değişen dünyadaki kamu yönetimindeki gelişmeleri dikkate alıyor, bilgimizin bütün bu kavramlarla bir havuzda toplanmasını sağlıyoruz. Birliğimizi kurumsal kapasite anlamında yeni bir döneme kavuşturarak güçlendiriyoruz. Paydaşlarımızı da sürecin içine katarak çoğulcu bir şekilde komisyonlar oluşturuyor, etkin komisyonların üreteceği yeni kavramlarla Türkiye’nin yerel demokrasisini güçlendirme noktasında ilerici adımlar atmanın başlangıcını yapıyoruz.” dedi.

Muhabir: SERDAL KAYHAN