Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesi’nde balıkçıları ve tekne kaptanları ile köylülerin 50 yıldır kullandığı orman yolunun bir şirket tarafından demir kapı konularak yolun kapatılması tepki topladı. Mağdur köylüler ile bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bu kıyı tamamen kamuya açık bir kıyıdır. Eğer böyle bir şeye yeltenirse mahkeme yoluyla veya başka türlüde yapmaya kalkarsa o zaman buraya gelen yoldaki diğer özel mülkleri kapatırız. Biz bir türlü yolunu buluruz vatandaşımızı buraya getiririz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bodrum’un Çiftlik Mahallesi’nde balıkçılar, tekne kaptanları ve köylülerin tekneleri ve kayıklarının bulunduğu Kargıcak Koyu’na giden ve yaklaşık 50 yıldır kullanılan orman yolunun sahile 500 metre kala bir şirket tarafından demir kapı konularak trafiğe ve geçişe kapatılması tepkiye neden olmuştu.

BELEDİYE OLARAK BÖYLE BİR ŞEYE İZİN VERMEYİZ”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, mağdur köylüler ile bir araya gelerek açıklama yaptı. Kıyılara giden yolların kapatılamayacağını söyleyen Aras, “Kargıcak koyunun girişini demir kapıyla kapatan ilgili firmaya buradan seslenmek istiyoruz. Kıyılara giden yollar kapatılamaz. Zamanında bu araziler satın alınmış şuanda belki de 30-40 yıldır oradan geçen yol arazinin içinde kalmış olabilir. Ama bu hemen kapatılacağı anlamına gelmez. Bunun bir ön çalışması yapılır imar uygulaması gerekiyorsa yapılır ve o yol her zaman açık tutulur. Eğer burada birisi yol kapatacaksa bu yolu kapatacak olan köylülerdir. Çünkü köylülerin arazisinden geçen yolda aynı zamanda özel mülkten geçiyor. Demek ki bu kapıya gelmeden önce 3-4 özel mülkten geçen yolu köylülerimiz kapatsa o zaman vatandaşta buraya ulaşamayacak. O yüzden herkes aklını başına toplasın burada yıllardır yapılan balıkçılığa, günlük gezi faaliyetine aynı zamanda bu kıyının köylülerimiz tarafından kullanılmasına hiç kimse mani olamaz. Bizde Belediye olarak böyle bir şeye izin vermeyiz” dedi.

“O ZAMAN BURAYA GELEN YOLDAKİ DİĞER ÖZEL MÜLKLERİ KAPATIRIZ”

Bodrum'da yine aynı manzara: Yolda göçük oluştu Bodrum'da yine aynı manzara: Yolda göçük oluştu

Başkan Aras, “Yolu kapatmak hiçbir zaman çözüm değildir. Bu cebren bir yaptırım olarak yapılma isteniyor anladığım kadarıyla eğer bu koy kapatılıp ta bu koyun kendi özel faaliyetleri için kullanabileceklerini düşünüyorlarsa çok yanılıyorlar. Bu kıyı tamamen kamuya açık bir kıyıdır. Yerel yönetim olarak buranın kapatılmasına izin vermeyiz. Eğer böyle bir şeye yeltenirse mahkeme yoluyla veya başka türlüde yapmaya kalkarsa o zaman buraya gelen yoldaki diğer özel mülkleri kapatırız. O zaman buraya da hiç kimse gelemez. Biz bir türlü yolunu buluruz vatandaşımızı buraya getiririz” açıklamasında bulundu.

Editör: Beritan Yücel