Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde “100 Günde Neler Yapılabilir?” başlıklı proje tanıtım töreni düzenlendi.

100 gün içerisinde neler yapılabileceği noktasında birçok toplantılar düzenlediklerini kaydeden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Seçimlerden önce başladığımız yolculukta ‘Dünya Kenti Muğla’ misyonuyla yola çıkmıştık ve 31 Marttaki kentimizin teveccühüyle yeni bir aşamaya geçtik. Göreve başladım. İlk 100 gün için bir tanıtım toplantısı gerçekleştirmiştik.

Hep kafamızda zaten vardı. Neler yapabiliriz diye bakıyorduk. Tabii ki 100 gün aslında çok kısa bir süre. Yeni seçilmiş bir belediye başkanı için masasına oturduğunda kadrosu yeni ekibi yeni o yüzden 100 günde neler yapılabilir çok tartıştık. Tabii ki önceki dönemde belediye başkanlığı yapmış olmanın getirdiği tecrübeler vardı. Zaten büyükşehrin yapısını da belli bir ölçüde biliyorduk. Arkadaşlarımız da ekibimiz tamamıyla bu işe odaklandılar ve bugün sizlerin karşısına çıkacak kadar hizmet biriktirdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonra tabii ki asıl attığınız adımlarla asıl farkı bundan sonraki süreçte kısa orta uzun vadede tabii ki göreceğiz” dedi.

“HEDEFLEYEBİLECEĞİM TEK ŞEY ONURLU BİR YAŞAMDIR”

Çalışmalarında 100 yıllık birikimden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ilerlediklerini söyleyen Başkan Aras, “Biz şunu biliyoruz ki Atamızın bize bıraktığı çok önemli bir miras var buda 100 yıllık bir birikim. Bu 100 yıllık birikim, 100 yıllık bir güç. Bizler aslında bununla hareket ediyoruz. Atamızın ışığında onun yolunda ilerliyoruz. İçimizdeki hizmet aşkı vatan, millet sevgisinden memleket sevgisinden geliyor. Yine önümüzde refah dolu, özgür, demokratik, talansız ve yalansız yarınları hedefliyoruz. Şeffaflığı, yetim hakkını, kaynaklarımızın adil eşit etkin kullanımını önceliyoruz. Geliştirdiğimiz tüm projelerde bu doğrultuda planlıyor ve bu doğrultuda hayata geçiriyoruz. Bizim pusulamız sizlersiniz.

İkinci yüzyılın ilk yerel seçiminde çok büyük bir başarı yakaladık. CHP bu başarısıyla halkımızın gözünde bir umut oldu, bizde onun bir parçası olan onun bir belediyesi olmanın gururu ile hedefleyebileceğim tek şey onurlu bir yaşamdır. Bizler onurlu bir yaşamı emekle, üretim ile eşit ve adil haklarla mümkün kılacağız. Vizyonumuzun yapı taşlarından bir tanesi de Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri bizim için öncelikle bir çatı oldu ancak bu hedefleri daha sonra biz Muğla’nın sürdürülebilir kalkınma hedefleri olarak revize edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“IŞIĞIMIZI ATAMIZIN DEVRİMLERİNDEN ALIYORUZ”

Dönüşümde ve katılımda adalete katkı sağlamak için tüm gücüyle çalışacağını dile getiren Başkan Aras, “Belediyeler sadece maddi pratiklerin üretildiği bir alan değil aynı zamanda tarihin doğanın ortaklık ifadesidir. Tabi tarih deyince ortaklaşma deyince aklımıza hemen her yerde her zaman bize referans olan Mustafa Kemal Atatürk geliyor. Mustafa Kemal’in çağdaşlığından en büyük farkının modernleşme nedeni de teknik ve ekonomi gibi gerçeklerin karşısında hiçbir şekilde soyut ve metafizik olguları koymamasındandır. Gerçek ilerlemenin yolunu açmasındandır. Benimde sevdiğim çok güzel bir söz vardır. ‘Karamsar rüzgardan şikayet eder, iyimser rüzgarın değişmesini bekler, gerçekçi yelkenini rüzgara göre ayarlar’ işte bizde ışığımızı Atamızın bu devrimlerinden alıyoruz. Her zaman gericiliğin karşısına laikliği koyacağız, yıkımın karşısına aydınlığı koyacağız, ilerlemenin anahtarı olarak Atamızın bize sunduğu şu sözleri hiç unutmayacağız; “Dünyada her şey için medeniyet için hayat için muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir ve fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir cehalettir ve delalettir.’ Biz de kurulduğumuz günden beri, halk fırkası olarak anıldığı günden beri onun ışığından ayrılmamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşuna ve Cumhuriyet’in kuruluşuna imzasını atmış bir parti olarak bu tarihsel gerçekliğin yaşayan bir kanıtız. Tüm bunların bilincinde olarak yüzyıl geride bırakmış bir memlekete değişimin 100 yılı yüzyılın değişimi yaklaşım ile bakıyoruz ve tarihi bir sorumluluk yükleniyoruz. Bu yolda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel‘in sağladığı vizyon hem partimize hem de belediyecilik anlayışınıza bir fener tutmaktadır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında tüm yurttaşlarımızın, cumhuriyetin sağlığı tüm haklardan eşit yararlanacakları özgür demokratik bir kent kurmak bizimde görevimiz. Yerel yönetim olarak bizler halkçı sosyal demokrat belediyecilik manifestosuyla hareket ediyoruz. Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinin gösterdiği yönde ilerliyor Doğa’yla çevreyle uyumlu eşitlikçi özgürlükçü dayanışma ilkeleri etrafında bir yaşamı talep ediyoruz. Bugün ülkemiz müthiş bir yoksulluğu yoksunluğu içindedir. Toplum açlıkla sınır haldedir. Yaşadığımız yıkım Neoliberalizmin dayattığı eşitsizliklerin doğa kıyımının haksız rekabetin kıyımıdır. Eşitsizliklerin hat safhaya çıktığı toplumsal barışın ve adaletin temelden sarsıldığı bir zamandayız. Bu sebeple dönüşümde ve katılımda adalete katkı sağlamak için tüm gücümüzle çalışacağız. Çabamız sosyal demokrat duruşumuz ve tutarlılığımızı gereğidir. Emekçilerinin gençlerin yoksulların artan ve ağırlaşan sorunlarına sosyal demokrat kimlikte çare ve umut olmak için tüm gücümüzle buradayız” diye konuştu.

“HEPİMİZ EŞİT VE İNSANCA YAŞAYACAĞIZ”

Başkan Aras, “Bugün artık Cumhuriyet Halk Partili belediyeler geleneksel belediyecilik anlayışının dışında aramızda eşitsizlik yaratan merkezi uygulamalara karşı halkçı çözümler bulmakla yükümlü yönetimlerdir. Biz Cumhuriyeti Halk Partili belediyelerin temel gayesi kolektif bir anlayışla demokratik Üretici kaynak yaratıcı bütünleştirici bir çerçevede toplum ve doğayla iç içe bir anlayış yerleştirme ve bu anlayış bağlamında çalışmaktır. Bizler de belediyemiz aracılığıyla toplumu yönetime dahil etmeye ve toplu nefes olmaya bu doğrultuda çalışıyoruz. Bu sebeple yerel yönetim anlayışımız hizmete erişmenin özgürleşmenin sürdürülebilir bir kentin insanca yaşamanın ve mücadelenin önemli bir taşıyıcısıdır. Biz Muğla olarak çiftçisinden işçisine memurundan gencine tüm yurttaşlarımızla birlikte baskıya karşı özgürlükçü demokrasiyi, gericiliğe karşı cumhuriyeti ve laikliği, üstünlerin hukukuna karşı ise refahı ve eşitliği savunacağız. Sosyal demokrasinin laikliğin birliğin çatısı altında hepimiz eşit ve insanca yaşayacağız” dedi.

İki Muğlalı aile birbirine umut oldu: 8 hayat birbirine bağlandı İki Muğlalı aile birbirine umut oldu: 8 hayat birbirine bağlandı

Başkan Aras konuşmasının ardından, 100 günde gerçekleştirdikleri projeler hakkında sunum yaptı.

Editör: Gazete Muğla