Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte Muğla’da turizm hareketliliği başladı. Gözde turizm merkezlerinden Muğla, 2023 yılında 3 milyon 395 bin 947 yabancı turisti ağırlamıştı. Beklentiler ve yapılan hazırlıklar bu yıl yeni rekorların kırılacağı yönünde.

Turizm hareketliliğinin yaşandığı Muğla’da bir yandan da kaçak yapılaşmayla mücadele sürüyor. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleriyle, ilçe belediyeleri koordineli şekilde yıkım çalışmalarına başlıyor.

Yıkım çalışmalarının yapılacağı Muğla’nın cennet ilçelerinden biri de Marmaris. Belediye Başkanı Acar Ünlü, devlet arazilerinden başlayarak kaçak yapıların yıkılacağını açıkladı.

whatsapp-image-2024-05-30-at-10-15-23.jpeg

“İMAR AFLARI KAÇAK YAPILAŞMANIN ÖNÜNÜ AÇIYOR”

FETÖ üyesi Marmaris'te yakalandı FETÖ üyesi Marmaris'te yakalandı

Gazetemize açıklamalar da bulunan Başkan Ünlü, kaçak yapılaşmaya müsaade edilmemeli diye konuştu, “Prensip kararı nasıl bir yol izleyeceğimiz ile ilgili. Orada da devlet arazileri işgalinden başlayan temizlikler yapılacak. Asıl bunu kaynağında kurutmak lazım. Yapı kayıtlarla, imar affıyla maalesef kaçak yapılaşmanın önü açılıyor. Bunların dedikodusu bile bir anda buradaki inşaat hareketliliğini değiştiriyor. O yüzden bunlara aslında müsaade etmemek lazım. Yani suçun affı olduğu sürece bu işlenmeye devam ediyor. O yüzden bir yerde bir çizgi çekmek lazım.”

“MARMARİS’TE HALK PLAJI SORUNUMUZ YOK”

Son günlerde gündeme gelen Muğla’nın ilçelerinde halk plajı azlığı tartışmalarını değerlendiren Başkan Acar Ünlü, “Marmaris’te halk plajı sorunumuz yok. Çünkü Marmaris’te merkezden başlayarak otel bölgesine kadar büyük uzunlukta halk plajımız bulunuyor. Plajımız da vatandaşlarımız için gerekli tüm ihtiyaçlar inşa edilmiştir. Oteller bölgesinde ise kullanıma kapalı alanlarda da bulunan plajları vatandaşlarımız hizmetine sunuyoruz.” Diye konuştu.

7777777.jpg