Bankada parası olana kötü haber geldi!

Bankada parası olana kötü haber geldi!
Son dönemde Merkez Bankası’nın hızla yükselttiği faizler nedeniyle vatandaşın bankadan çektiği kredi için ödediği masraflar da artmaya devam ediyor. Durum böyleyken, bankaların verdiği mevduat faizleri de azalınca, uzmanlardan yeni uyarılar geldi.

TCMB'nin politika faizini yüzde 35 seviyesinde sabit tutma kararı, Kasım ayının ilk gününde yatırımcıların gündeminde. Bu kararın ardından Kapalıçarşı ve bankalar arasındaki fiyat farkı giderek artış gösteriyor. Makas aralığına ilişkin tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

Milliyet.com.tr'de konuşan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, bankalar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası'nın politika faiz oranlarını yüzde 35'e çıkarması üzerine, mevduat faizlerinde olmadığını, kredi faizlerinde kullanılan oran olarak düşünülmesi gerektiğini paylaştı.

Kurtuluş'un açıklamalarına göre, kredi kullanıldığında yüzde 35 oranında sağlandığını vurguladı. Günümüz itibariyle kredi faizlerinde oran yüzde 45 seviyelerinde olduğunu işaret ederek, Mehmet Şimşek'in görevinden önce yüzde 55 - 60 seviyelerinde olduğu dikkat çekti. Düşüşe geçen kredi faiz oranları, politika faiz oranlarının yükselmesinden kaynaklandığı duyuruldu.

GÜNCEL MEVDUAT FAİZ ORANLARI

Faiz açıklamasının ardından merak edilen mevduat faiz oranları paylaşıldı. Bankadan bankaya değişiklik gösteren bu oranlar günümüzde yüzde 34 - 38 arasında değiştiği paylaşıldı.

Faiz oranlarının ağırlıklı olarak yüzde 35 seviyelerinde olduğuna dikkatler çekildi. Bankalardan bazılarının ise hoş geldin faizlerini daha yüksek tuttuğu, düşük oranda mevduat faizi ile devam ettiği paylaşıldı.

ARADAKİ FARK GİDEREK BÜYÜYOR

Sürekli olarak yükselen enflasyon sorunu ise bankalar arasındaki makası açmaya devam ediyor. Yıl sonu enflasyon beklentilerinin yüzde 61 seviyesini aşmasıyla, parasını bankaya yatıranlar mağdur oluyor.

Haberde yer alan verilere göre mevduat faiz oranı yüzde 38 seviyelerinde yer alırken, yatırımcıya enflasyon seviyesinin altında kazanç sağlıyor. Bankaya yatırdığı parasının değerini koruyamayan yatırımcı ise endişeli. Enflasyonun artmasıyla birlikte makas aralığının daha fazla açılmasından korkuyor.

Kaynak:KARAR

Bu haber toplam 7303 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum