Bakanlık turizm amaçlı taşınmazları yatırıma sunuyor

Bakanlık turizm amaçlı taşınmazları yatırıma sunuyor
 MUHABİR
Muğla’nın Bodrum İlçesinde 900 yataklı 5 yıldızlı otel ve Antalya’nın Manavgat ilçesinde 250 yataklı 5 yıldızlı otel için tahsis edilecek alanlar Hazineye ait “Ormanlık Alan” Vasfı taşıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Antalya, Aydın, Muğla ve Afyonkarahisar illerinde bulunan bazı kamu taşınmazları, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ile Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak üzerlerinde turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek.

Girişimcilerin, 11 Ekim 2024 günü mesai bitimine kadar, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmeliğin 10. maddesi hükmü ile Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2024/2’de yer alan hükümler gereğince istenilen bilgi ve belgeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığından temin edebilecekler. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu yayımlandı. Duyuruya göre, Türkiye’nin önemli tatil merkezlerinde hazine’ye ait araziler ve ormanlar turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Girişimciler birden fazla taşınmaz için başvuruda bulunabilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İlan Gov. Tr’de yer alan ilanda şu ifadelere yer verildi:
“Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Antalya, Aydın, Muğla ve Afyonkarahisar illerinde bulunan bazı kamu taşınmazları, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ile Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak üzerlerinde turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek.
Girişimcilerin, 11 Ekim 2024 günü mesai bitimine kadar, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmeliğin 10. maddesi hükmü ile Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2024/2’de yer alan hükümler gereğince istenilen bilgi ve belgeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Evrakına (AG Katı), İsmet İnönü Bulvarı No: 32 06100 Emek Çankaya-Ankara adresine elden teslim etmeleri gerekmektedir”

whatsapp-image-2024-09-12-at-10-15-12.jpeg

whatsapp-image-2024-09-12-at-10-15-13-001.jpeg

whatsapp-image-2024-09-12-at-10-15-13-1.jpeg

BİRDEN FAZLA ARAZİ İÇİN BAŞVURU YAPILABİLECEK

Girişimcilerin Bakanlığa vereceği tüm bilgi ve belgeler Türkçe olacak. Türkçe tercümelerinin ilgili ülkelerdeki konsolosluklarımıza veya Türkiye’deki kendi konsolosluklarına onaylattırılması koşuluyla, bu bilgi ve belgeler yabancı dilde verilebilecektir. Değerlendirmede onaylı tercüme edilmiş metin esas alınacak.
Bu duyuru kapsamında Bakanlık tarafından yapılacak iş ve işlemlerde, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik ve Tahsis Şartnamesi hükümleri uygulanacak.

Girişimciler, birden fazla taşınmaz için müracaat edebileceklerdir. Ancak, talep edilen her taşınmaz için ayrı Tahsis Şartnamesi bedeli ödenerek, ayrı bir başvuru dosyası hazırlanacak ve Tahsis Şartnamesinde istenilen başvuru teminatı ile diğer bilgi ve belgeler başvuru dosyasına eklenecek.
Bakanlığa yapılan başvurular, Bakanlık tarafından Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmeliğin 11 inci maddesinde ve Tahsis Şartnamesinde belirlenen hususlar kapsamında mali yeterlilik açısından değerlendirilecek.
Başvuru yapılan taşınmazlar için, başvuruları yeterli görülen girişimciler arasında Bakanlık tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre sosyal ve teknik altyapıya katılım payını (STAKP) belirleme amaçlı müzakere yapılacak.

TAHSİSİ YAPILACAK 2 ARAZİ ORMAN VASFI TAŞIYOR

İlan Gov. Tr’de yer alan ilanda, tahsisi yapılacak olan Hazineye ait taşınmazlar ve taşınamazlar üzerinde yapımı planlanan turizm tesisleri hakkında şu bilgiler paylaşıldı:
“Afyonkarahisar, Sadıkbey Mahallesi 252 ada, 7 parsele 750 yataklı 5 yıldızlı otel. Antalya Aksu İlçesi Kemerağzı Mahallesi 13397 ada 3 parsel 1362 metrekare kapalı alan, Günübirlik Tesis, Antalya Muratpaşa İlçesi Tuzcular Mahallesi özel konaklama tesisi, Restorasyon projesine göre yatak kapasitesi belirlenecek. Antalya Manavgat İlçesi Kızılağaç Mahallesi (Hazine Ormanı), 250 yataklı 5 yıldızlı otel, 1 nolu özel parsel, Antalya Manavgat İlçesi (Side) Selimiye Mahallesi (Hazine) ,103 ada 2 parsele 300 yataklı personel lojmanı, Aydın Didim İlçesi Mavi Şehir Mahallesi (Hazine) 1800 ada 7 parsele 1000 yataklı 5 yıldızlı otel, Muğla'nın Bodrum İlçesi Göl Mahallesinde bulunan (Hazineye ait Orman ) 900 yataklı 5 yıldızlı otel”

Bu haber toplam 31 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.