Gençlik ve Spor Bakanlığı Muğla’nın Menteşe İlçesinde bulunan Kız Öğrenci Yurdunun 2 bloğunun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılması sonrasında, 1024 kişi kapasiteli bir mülkü kamulaştırarak kız öğrenci yurdu yaptı.
Alınan bilgiye göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim-Öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini kazanan öğrencilerin yurt sorunu yaşamaması için çalışmalarını hızlandırdı.
Marmaris’te 5 yıldızlı bir oteli satın olarak KYK yurdu yapan Bakanlık, bu seferde Muğla’nın Menteşe İlçesinde bulunan Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdunun 2 bloğunun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılması sonrasında Yeniköy Mahallesinde bulunan bir mülkü, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamulaştırdı.

Meteoroloji uyardı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak?

1024 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ KIZ YURDU OLACAK
Yetkililer, “Bakanlık tarafından kamulaştırılan mülkün daha önce 650 öğrenci kapasitesine sahip bir öğrenci yurdu olduğuna dikkat çekerek, Kamulaştırma işlemi sonrasında yurdun kapasitesi 1024’e çıkartıldı ve yeni dönemde Menteşe Kız Öğrenci Yurdu olarak yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerimize hizmet vermeye başlayacak” bilgisini verdiler.

whatsapp-image-2024-08-28-at-09-48-28-3.jpeg

whatsapp-image-2024-08-28-at-09-48-28-2.jpeg

VALİ İNCELEMELERDE BULUNDU
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ile birlikte öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamulaştırılarak 2024-2025 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak Menteşe Kız Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulundu.
Vali Akbıyık, Menteşe’de bulunan Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdunun 2 bloğunun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılması sonucunda Yeniköy Mahallesinde bulunan mülk, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamulaştırılarak, Menteşe Kız Öğrenci Yurdu olarak yeni eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacağı bilgisini paylaştı.
1024 kişi kapasiteli öğrenci yurdunda devam eden çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatında bulunan Vali Dr. İdris Akbıyık, şu bilgileri verdi:
“Muğla’da 8 bin 570 kız, 6 bin 041 erkek öğrenci olmak üzere toplam 14 bin 611 öğrenci kapasitesine sahip 11 yükseköğrenim öğrenci yurdu bulunmaktadır. Menteşe’de 6, Fethiye’de 2, Ortaca’da, Marmaris’te ve Milas’ta 1’er olmak üzere toplam 11 yurt ile yükseköğretim öğrencilerinin barınma ihtiyacı karşılanmaktadır.” dedi.
Vali İdris Akbıyık, yeni hizmete açılan ve kamulaştırılan yurtlarla birlikte Muğla’da öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının büyük oranda karşılandığını ifade ederek, öğrencilerimizin güvenli, konforlu ve modern bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürmeleri için inşa edilen yurtların her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandığını belirtti.

YURT KAPASİTESİ 14 BİN 611’E ULAŞTI
2023-2024 eğitim öğretim döneminde KYK Yurtlarımızın 13.187 olan öğrenci kapasitesi, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde kamulaştırılarak hizmete giren Menteşe Öğrenci Yurdu ve Marmaris Öğrenci Yurdu ile birlikte 14.611’e ulaştı.
Menteşe ilçesinde 1500 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı devam ediyor, Bodrum ilçesinde ise 500 öğrenci kapasiteli yurt projesi için çalışmalar başladı.

Editör: Gazete Muğla