Kültür ve Turizm Bakanlığının Ege ve Akdeniz'de bulunan 5 Yıldızlı Mavi Bayraklı Plajlarında Temmuz ayında 620 bin kişinin ağırlandığı açıklandı.
Bakanlığa ait, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Plajları” sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“2024 Temmuz ayında Ege ve Akdeniz’deki halk plajlarımızda 620 Bin vatandaşımızı ağırlamanın ve sunduğumuz hizmetin mutluluğunu yaşadık. Halkımıza göstermiş olduğu ilgi için teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2024-08-15-at-10-00-14.jpeg

5 YILDIZLI HALK PLAJLARI
Kültür ve Turizm Bakanlığının, Antalya Kemer Çamyuva, Bostanlık, Alacasu, Bahçecik, Lara, Çifteçeşmeler, Manavgat, Kadriye, Belek, Küçük Çaltıcak, Manavgat Ilıca, Kemer Tekirova, Muğla Bodrum’da Türkbükü, Torba, İçmeler, Marmaris’te İçmeler ve İzmir Çeşme'de olmak üzere Türkiye'nin en popüler turizm merkezlerinde 17 bölgede ücretsiz halk plajı bulunuyor. Engelli ve doğa dostu plajlarda aile localarından dinlenme teraslarına, yöresel ürünler pazarından bebek bakım üniteleri ve çocuk parklarına, bisiklet ve yürüyüş yollarından aromatik peyzaj düzenlemelerine kadar pek çok ayrıntının bulunduğu plajlarda yer alan otoparklar ise 7/24 kameralarla takip ediliyor.

whatsapp-image-2024-08-15-at-10-00-13.jpeg

Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar

HALK PLAJI SAYISI 35'E ÇIKACAK
Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni plajların açılışı için çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık yetkilileri, Her ihtiyaca uygun tasarlanan ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısını Türkiye genelinde 35'e ulaştırmayı hedeflediklerine işaret ederek, “Bakanlığa ait plajlarda 100 binden fazla misafirin denize girdiğini ve Türkiye genelindeki Bakanlığa ait ücretsiz planlarda şezlong sayısını 30 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini” ifade ettiler.

HALK PLAJLARINDA ŞEZLONG VE ŞEMSİYE ÜCRETLİ
Tamamen girişin ücretsiz olduğu halk plajlarında ek hizmetler ise çok cüzi rakamlarla sunuluyor. Bakanlığa ait halk plajlarında iki şezlong bir şemsiye fiyatı 200 ila 300 lira arasında değişiyor. Bakanlığın bu yaz sezonunda hizmete açtığı Bodrum Türkbükü halk plajına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyorlar. Halk plajlarında şezlong ve şemsiyenin ücretli olması zaman zaman tatilcilerin tepkilerine neden oluyor.

whatsapp-image-2024-08-15-at-10-00-12.jpeg

EMEKLİLERE PLAJDA, ŞEZLONG VE ŞEMSİYE ÜCRETSİZ...
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, emekli vatandaşlar için dün önemli bir müjde verdi. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
"Emeklilerimize müjdelerimiz devam ediyor. Halk plajlarımızda emeklilerimize özel yeni bir hizmet sunuyoruz. Artık girişleri ücretsiz olan plajlarımızda, şezlong ve şemsiye hizmetimiz de emeklilerimize ücretsiz olarak sunulacak"

Bu uygulama, plajların daha fazla emekli tarafından kullanılması ve sosyal hayatın canlanması amacıyla hayata geçirildi. Böylece emeklilerin deniz keyfini çıkarırken, rahatça dinlenmeleri sağlanacak. Halk plajlarındaki bu yeni uygulama, yaz aylarının gelmesiyle birlikte emeklilerin plaj ziyaretlerini teşvik etmeyi amaçlıyor. Bakanlığın bu adımı, emeklilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir katkı olarak değerlendiriliyor.

Editör: Gazete Muğla