Bakan Yumaklı Muğla’da “Orman Benim” kampanyasını başlattı

Bakan Yumaklı Muğla’da “Orman Benim” kampanyasını başlattı
 MUHABİR
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla’da “Orman Benim” kampanyasının standını verdi. Etkinlik töreninde açıklamalar da bulunan Yumaklı, “Orman Benim’ kampanyasıyla bugün Türkiye’mizin 81 ilinde bir farkındalık ve algıyı yükseltme çalışmasını başlattık. Amacımız erken ve etkili mücadeleler ile orman yangını riskini düşürmek. Yangınla en etkili mücadele orman yangını çıktığında yapılan müdahale ile söndürmek değil, orman yangınının çıkarması önlemektir.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde olası orman yangınlarının yaşanma riskinin artması Tarım ve Orman Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlık tarafından Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı şekilde “Orman Benim” kampanyası başlatıldı. Kampanyanın standını da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Muğla’dan verdi.

77777.jpg

"AMACIMIZ YANGINLARIN OLUŞMASINI ENGELLEMEK"

Kampanya töreninde açıklamalar da bulunan Bakan Yumaklı, iklim değişikliği ve çevresel faktörlerin Türkiye’de orman yangınları riskini artırdığını söyledi, “Bizlerin geleceğini şekillendirecek olan iklim kaynaklı ve çevresel felaketler karşısında elimizdeki en kalkanımız ormanlarımız ve yeşil vatanımız. Yaz aylarının gelmesiyle beraber yangın riskinin artığını hepimiz biliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız ağır tecrübeler bunu bizlere gösterdi. Dolayısıyla iklim değişikliğinin en çok etkilediği ülkelerden birisi olarak Türkiye, iklim değişikliğinden kaynaklı orman yangınlarının riski altında. Ancak bizler alınacak önlemlerle hangi sebeple olursa olsun yangınların oluşmasını engelleyecek kabiliyete sahibiz. Ülkemizin yüzde 30’u ormanlardan oluşuyor. Cam, plastik ve kâğıt atıklar orman yangınlarının başlıca sebepleri arasında bulunuyor.” Diye konuştu.

"HER 10 ORMAN YANGININDAN 9’U İNSAN KAYNAKLI YANGINLARDIR"

“Orman Benim” kampanyasını duyuran Yumaklı, 7’den 70’e bu mücadeleyi vereceklerini belirtti, “Bu minvalde “Orman Benim” kampanyasıyla bugün Türkiye’mizin 81 ilinde bir farkındalık ve algıyı yükseltme çalışmasını başlattık. Amacımız erken ve etkili mücadeleler ile orman yangını riskini düşürmek. Yangınla en etkili mücadele orman yangını çıktığında yapılan müdahale ile söndürmek değil, orman yangınının çıkarması önlemektir. Bu sebeple toplumun bilinçlendirilme çalışması yılın 12 ayın devam ediyor. Elbette bunun birde teknik çalışmalar ayağı var. Yangın mücadele de önemli noktalardan birisi de ekosistemimizi buna dayanıklı hale getirmektir. Bu kapsamda ağaçlandırma faaliyetlerini de yangına dayanaklı şekilde yapıyoruz. Ama unutmayalım, her 10 orman yangınında 9’u insan kaynaklı yangınlardır. Ormana atılan atıklar maalesef ki yangın çıkarması ve büyümesine en büyük sebep teşkil ediyor. Artık bu mücadeleyi 7’de 70’e tüm vatandaşlarımızla adeta milli mücadele ruhuyla gerçekleştirmeye başladık. Bizler ormanlarımızı geçmişten miras değil, gelecekten emanet aldığımızı hep söyleriz. “Orman Benim” kampanyası da geleceğimizi şekillendirecek önemli bir etkinlik olacak.”

Bakan Yumaklı, açılış konuşması sonrasında protokol heyeti, ilkokul, lise, üniversite öğrencileri ve Orman Genel Müdürlüğü personelleriyle karayolundan ormana çöpleri temizledi.

7777788888.jpg

Bakan Yumaklı’nın programına Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz başta olmak üzere çeşitli yöneticiler eşlik etti.

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.