Sevil OLUÇ: İşe gitmek üzere evden çıktıktan sonra Menteşe Perşembe Pazarı’nın olduğu yerde kaldırımda iş arkadaşını beklerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden ve ölümü tüm Muğla’yı yasa boğan Ayşegül Şimşek için ailesi adalet arayışına çıktı. Şimşek’e çarparak ölümüne neden olan şahıs serbest bırakıldı.

Menteşe’de Okul Müdürü Yasaklı Madde Kullandığı İddiasıyla Açığa alındı Menteşe’de Okul Müdürü Yasaklı Madde Kullandığı İddiasıyla Açığa alındı

28 Ekim 2019 tarihinde Menteşe Perşembe Pazarı’nın olduğu yerde arkadaşını beklerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Ayşegül Şimşek’in ölümü, ailesi başta olmak üzere tüm Muğla’yı yasa boğmuştu. Menteşe’de bir giyim mağazasında çalışan 19 yaşındaki Ayşegül Şimşek’e çarpan 38 yaşındaki  A.D, 27 gün tutuklu kaldıktan sonra; açılan davanın 28 Kasım 2019 tarihinde Muğla İkinci Asliye Mahkemesi’nde görülen  ilk duruşmasında mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yaşanan olay sonrası Ayşegül Şimşek’e çarpan A.D hakkında, Şimşek’in ailesi tarafından Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 85/1 maddesi gereğince taksirle öldürmeden dava açılmıştı. TCK ‘nın bu maddesine göre taksirle bir kişinin ölümüne neden olan kimse, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır hükmü bulunuyor. Ancak geçtiğimiz hafta Perşembe günü görülen dava duruşmasında, henüz bütün delillerin toplanmadan karar verildiği öne sürüldü. Sanık A.D’nin serbest bırakılma gerekçesi olarak mahkeme, Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) 100’üncü maddede sayılmamış olan suçta delillerin toplanmış olduğu, karartılma ihtimalinin bulunmayışı, sanığın sabit ikametgah ve iş sahibi oluşu, tutuklamanın da bir tedbir mahiyetinde olması göz önüne alınarak adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı ve bu sebeple serbest bırakılmasına karar verildiğine hükmetti. Verilen kararın ardından Ayşegül Şimşek’in ailesinin ve avukatlarının yeniden keşif yapılmasını ve tanıkların keşif mahalinde dinlenmelerini talep ettikleri ancak bu talebin reddedildiği öğrenildi. Cumhuriyet Savcısı, Ayşegül Şimşek’in ailesi ve ailenin avukatları mahkemenin serbest bırakma kararına itiraz ettiler. Dava dosyası bir üst mahkeme olan Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazlar değerlendirilmek üzere gönderildi.

27 gün tutuklu kalan A.D’nin, kazanın gerçekleştiği gün olay yerinde yapılan inceleme sonucu düzenlenen trafik bilirkişisinin kusur raporunda yüzde yüz kusurlu bulunduğu öğrenildi. İddialara göre olay günü kazayı gören Ayşegül Şimşek’in arkadaşı D.D ve görgü tanığı O.Y’nin, sanık A.D’nin eşiyle kavga ettiğini gördüğünü  ve sanık A.D’nin öfkeli bir şekilde aracına bindikten sonra hızla hareket ederek kazayı gerçekleştirdiğini dile getirmesi, trafik bilirkişisi raporunda da sanık A.D’nin yüzde yüz suçlu bulunması, olayda ihmal olduğu düşüncesini ortaya koyuyor.

Sanık A.D ise olay günü verdiği ifadesinde ve son duruşmada yaptığı savunmasında; eşiyle hiçbir şekilde tartışmadığını, Perşembe Pazarı’ndaki zabıta noktasında bulunan eşine anahtar verdiğini, ardından aracına binerek aracını hareket ettirdiğini, işe geç kalmak üzere olduğu için hızlı gittiğini, yolun yokuş olması sebebiyle aracını geri kaçırmamak için gaza fazla bastığını, araç rampayı çıkar çıkmaz direksiyon hakimiyetini kaybettiğini, ne olduğunu anlamadan yolun karşısında bulunan kaldırıma çarptığını, araçtan indiğinde bir bayana çarptığını fark edip çevredekilerden ambulans çağırmaları için yardım istediğini, olaydan dolayı pişman ve üzgün olduğunu dile getirdi.

A.D’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından davanın bir sonraki duruşması 23 Ocak 2020 tarihine ertelendi.

Öte yandan verilen karara üzüldüklerini ifade eden Ayşegül Şimşek’in babası Özcan Şimşek; “Biz kendi ellerimizle evladımızı hayatının baharında toprağa verdik. İçimiz yanıyor, acımız büyük, dinmiyor. Evladımın ölmesine neden olan kişi dışarıda elini kolunu sallaya sallaya serbest dolaşıyor. Bizce adalet yerini bulmadı. Sadece 27 gün tutuklu kaldı ama benim evladım gencecik yaşında toprağa girdi. Biz adalet mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Editör: Gazete Muğla