286 çocuğa toplamda 4.000 TL’lik giyim hediye çeki dağıtılırken, Vakıflar Bölge Müdürü Mücahid Vural da bu süreçte çocuklarla bizzat ilgilendi.

Whatsapp Image 2025 03 15 At 12.32.21

Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki 18 yaş altı öksüz ve yetim çocuklara verilen giysi yardımlarının yanı sıra, 250 genç kıza da 100 bin TL çeyiz yardımı yapılacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü, aynı zamanda bu yıl 42 bin 872 öksüz ya da yetim çocuğa bayramlık kıyafet yardımı sağlamayı hedefliyor.

Vakıflar Bölge Müdürü Mücahid Vural, yetimlerin sadece maddi değil manevi açıdan da toplumun sorumluluğunda olduğunu belirterek, "Çocuklar bize Allah’ın yeryüzündeki emanetidir" dedi. Vural, İslam dininin yetimlere sahip çıkmayı emrettiğini ve bu görevleri yerine getirme noktasında titizlikle çalışacaklarını vurguladı.

Fethiye'de 64 Yıl 33 Gün Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı Fethiye'de 64 Yıl 33 Gün Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı

Vural ayrıca, "Yetim ve öksüzler konusunda dünyanın sınıfta kaldığını" belirterek, Gazze'deki çocukların durumunu örnek gösterdi ve devletin bu sorumluluğu yerine getirme noktasında üzerlerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, bu yardımlar ve desteklerle toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesine katkı sağlıyor.

Whatsapp Image 2025 03 15 At 12.32.20 (1)

Muhabir: Meryem Özen