AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, “Antalya’dan gelecek doğalgaz Seydikemer’e oradan Fethiye’ye oradan da Marmaris’e kadar uzanacak. Ben bunun takipçisi olacağım. 5 yıl içinde bunun gerçekleşmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağım” demişti.
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Prof. Dr. Aydın Ayaydın, 31 Mart Yerel Seçimlerinde verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor.
Ayaydın’ın seçimlerdeki vaatlerinden biri olan ve Muğla kent merkezinden geçerek Ula ilçesi üzerinden Marmaris’e kadar götürülecek doğal gaz boru hattı için sabit tesisler, ulaşım yolları başta olmak üzere bazı yerlerde kamulaştırma yapılması ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Karara göre, Muğla’nın Marmaris ilçesine Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından doğalgaz götürme çalışmaları kapsamında inşa edilecek boru hattı güzergahında kamulaştırma çalışmalarına başlanıyor. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre hat üzerinde inşa edeceği boru hattına denk gelen bazı taşınmazlar ile proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları başta olmak üzere acele olarak kamulaştıracak.
RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN KARAR
Marmaris İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla ekli haritada gösterilen güzergâha isabet eden taşınmazlar ile söz konusu Proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların, mülkiyet şeklinde ya da daimi/geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafindan acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir. 27 Haziran 2024 Recep Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI

whatsapp-image-2024-06-28-at-15-17-48-1.jpeg

Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması

whatsapp-image-2024-06-28-at-15-17-48.jpeg

Editör: Beritan Yücel