Hürriyet Gazetesi’nden Noyan Doğan, geçmiş yıllara bakarak yüzde 45 civarında bir zam öngörüsünde bulundu. Bu artış gerçekleşirse, asgari ücretin 24.650 TL’ye çıkması bekleniyor.

Kredi kartları sahiplerini ilgilendiriyor! BDDK talimat gönderdi, limitler değişiyor Kredi kartları sahiplerini ilgilendiriyor! BDDK talimat gönderdi, limitler değişiyor

Ancak, refah payının eklenip eklenmeyeceği henüz belli değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dört toplantı sonrası nihai kararı vereceği süreç, Aralık ayında başlayacak.

2025 yılı asgari ücret zammı için yapılan tahminler arasında en yüksek oran bile, asgari ücreti 25 bin TL’nin üzerine çıkartmıyor.

İşverenler, yüzde 25 civarında bir zam önerisi sunarken, ekonomistlerin tahminleri daha yüksek. Noyan Doğan, geçmiş yıllardaki enflasyon ve zam oranlarını analiz ederek, asgari ücretin yüzde 45 oranında artabileceğini öngördü.

Bu artışın asgari ücreti 24.650 TL seviyesine çıkarması bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları, Aralık ayında başlayacak ve yeni rakam yıl sonuna doğru Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ