Asgari ücrette rakam belli oldu

Asgari ücrette rakam belli oldu
Asgari ücret 7-8 milyon işçiyi direkt ilgilendirirken diğer çalışanları, işsizleri, sosyal yardım alanları da etkiliyor. Peki Ekim ayı enflasyonun açıklanması ve yıl sonunun yaklaşmasıyla "2024'te asgari ücret ne kadar olacak?" İşte ayrıntılar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, TÜFE'deki değişim 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,43, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 55,00, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,36 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,26 olarak gerçekleşti.

2024'TE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda herkesin mutabık kaldığı bir asgari ücret tutarında uzlaşılacağını ümit ettiğini söyledi.

Memuru, işçiyi, ücretliyi ve emeklileri hiçbir şekilde enflasyona ezdirmediklerini dile getiren Işıkhan, "21 yıldır bu konuda asla taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz." dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında toplanacak.

YÜZDE 50 ZAM BEKLENTİSİ

Memurlar ve memur emeklileri için toplu sözleşme ile birlikte zam oranın ise yüzde 49'u geçeceği tahmin ediliyor. Hesaplamalara 'refah payı ilavesi' de eklendiğinde zammın yüzde 50'ye yakın olabileceği belirtiliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.