Asgari Ücret Zammı İle 2024 Yol Ve Yemek Parası Ne Kadar Oldu?

Asgari Ücret Zammı İle 2024 Yol Ve Yemek Parası Ne Kadar Oldu?
Türkiye'de işverenler tarafından çalışanlara sağlanan sosyal haklar, her yıl yapılan değerlendirmeler doğrultusunda güncelleniyor. 2023 yılı Temmuz ayında duyurulan yemek ve yol ücretlerine 2024 yılında yapılacak zam oranları belli oldu. İşverenler, çalışanlara daha iyi bir yaşam standardı sunabilmek adına yol ve yemek ücretlerinde artışa gidiyor.

Türkiye'de 2024 yılında gerçekleşen asgari ücret düzenlemesi, çalışanların sosyal haklarını da doğrudan etkiledi. Özellikle işverenler tarafından sağlanan yol ve yemek paralarına yönelik beklentiler, asgari ücret artışının ardından yoğunlaştı. İşte detaylar...

Yeni sene için asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. Çalışanların yol ve yemek parası direkt asgari ücrete bağlı değil bunun için ayrıca Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararnamesi ile duyuruluyor. Bunun için ilerleyen günlerde Resmi Gazete'de söz konusu ücretlerin duyurulması bekleniyor.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, ''Beklentimiz yüzde 50 oranında bir artış olacağı şeklindedir." ifadesini kullandı.

GÜNLÜK YOL VE YEMEK PARASI NE KADAR?

Son olarak yemek parası istisna tutarı 110 lira, yol parası istisna tutarı da 56 liraya çıkarılmıştı.

Buna bağlı olarak da, aylık 2.860 lira yemek parası ile 1.456 lira yol parası ödemeleri de vergiden istisna olarak çalışanlara ödenebileceği belirtilmişti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.