5.9'luk deprem anı kamerada 5.9'luk deprem anı kamerada

Elektrikli araç sektöründe Tesla Model Y’ye rakip olarak geliştirilen Ocean modeliyle dikkat çeken Fisker, mali sorunlar nedeniyle iflas ettiğini açıkladı. Şirket, mahkeme kararı doğrultusunda elindeki araçları satarak borçlarını kapatmayı hedefliyor. Bu satışlardan 46 milyon dolar gelir elde edilmesi bekleniyor. American Lease de filo alımıyla birlikte Fisker’e teknik destek sunacak. Fisker’in bu iflası, sektörde yaşanan ekonomik sıkıntıların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Mahkeme, şirketin iflas planını onayladı ve Fisker’in alacaklılarına ödeme yapması için araç filosunu satışa çıkarmasına karar verdi.
Elinde kalan 3 bin araç için 46 milyon dolar gelir hedeflenirken, American Lease, filo alımına ek olarak teknik destek için Fisker’e 2,5 milyon dolar daha ödeme yapacak.
ABD İflas Hakimi Thomas Horan, Fisker’in iflas planını onayladı. Şirket, alacaklılarına araç filosunu satma yoluna giderek ödeme yapacak.
Elinde sadece 3 bin adet Ocean model araç kalan Fisker’in, bu satıştan 46 milyon dolar kazanması öngörülüyor. Şirket, araç filosunu American Lease'e satacak, fikri mülkiyetinin de dağıtımını alacaklılarına yapacak.
American Lease, filo için ödeyeceği 46 milyon dolara ek olarak teknik destek hizmetleri için 5 yıl boyunca Fisker’e 2,5 milyon dolar verecek. Fisker, 463 kilometre menzille sunduğu Ocean modeli ile Tesla Model Y'yi geride bırakarak dikkatleri üstüne çekmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ