Gündem

Annesini öldüren gençten akılalmaz savunma: İçine giren cini sehpa ile vurarak çıkardım

İzmir’de oğlu tarafından bıçaklanan 43 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan saldırgan, babasına gidip cinayeti itiraf ettikten sonra yapılan ihbar üzerine gözaltına alındı. Gözaltına alınan Barış Ç.'nin ifadesi kan dondurdu: İçine giren cini sehpa ile başına vurarak çıkardım.

İzmir'in Bornova ilçesi, Kemalpaşa Mahallesinde müstakil bir evde ikamet eden çok sayıda suçtan kaydı olan, uyuşturucu madde kullandığı ve psikolojik sorunları bulunduğu iddia edilen B.Ç. (20) ile annesi Fazile Çavdar (43) arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Annesinin başına sehpayla vurup bıçaklayan B.Ç. olay yerinden kaçtı. Daha sonra, bir iş yerinde bekçi olarak çalışan babası H.Ç'nin yanına giden B.Ç, yaşananları itiraf etti.

Oğlu ile eve dönen Hasan Ç., durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Fazile Ç.’nin yaşamını yitirdiği belirlendi.

İFADESİ KAN DONDURDU

Gözaltına alınan Barış Ç., ifadesinde, annesinin içerisine giren cini sehpa ile başına vurarak çıkarttığını söyledi.

Barış Ç.’nin 6 ay önce de evlerinde yangın çıkardığı için gözaltına alındığı, o dönemde polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

10 YIL EVLAT ACISI ÇEKMİŞ

Oğlu tarafından vahşice öldürülen anne Fazile Çavdar'ın, bundan 10 sene önce Bornova ilçesi Eğridere Mahallesi'nde yaşadıkları evde çıkan yangında küçük bebeğini kaybettiği öğrenildi. Evlat acısı yaşayan Çavdar'ın o günden beri psikolojik sorunlar yaşadığı aktarıldı.