Spor

AMATÖR SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERLE BAŞLADI

3-9 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası ekinlikleri Muğla’nın Menteşe ilçesinde de başladı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumuyla başlayan programda, yürüyüş yapıldı ve Atatürk Stadında çeşitli sportif etkinlikler düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ”Amatör Spor Haftası” etkinlikleri bu yıl 3-9 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde de Amatör Spor Haftası etkinlikleri dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programı yapıldı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk Stadına Amatör Spor Haftası Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Atatürk Stadında devam eden programda, Bocce, Ayak Tenisi, Basketbol, Masa Tenisi, Okçuluk, Judo, Voleybol, Tenis, Hentbol, Hokey, Atletizm ve çeşitli spor etkinlikleri gerçekleştirildi.

Programa; Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, kurum çalışanları ve sporcular katıldı.

KIZILAY’DAN DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Öte yandan Türk Kızılay Muğla İl Başkanlığı tarafından, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında “Amatör Spor Haftası Yürüyüşü’ne destek verildi.

Yürüyüşün ardından Kızılay gönüllüleri, Sınırsızlık Meydanı’nda ikramlarda bulundu.