İslam Memiş, altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceği konusunda görüş bildirdi. Yatırımcıların alım kararlarını aceleyle vermemeleri gerektiğini vurgulayan Memiş, 2025 yılına kadar fiyatların artış göstermesi beklendiğini açıkladı. “Yeni rekorlar gelmeye devam edecek” diyerek, piyasa dinamiklerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade etti. Özellikle Ortadoğu’daki gelişmeler ve ABD seçimlerinin etkisi, yatırım kararlarını etkileyen faktörler arasında. Bu durumu göz önünde bulundurmak, yatırımcılar için faydalı olabilir.

Dünyanın en iyi 3 burcu sıralardı! Onlarla arkadaş olan pişman olmaz Dünyanın en iyi 3 burcu sıralardı! Onlarla arkadaş olan pişman olmaz

Gram altın 3 bin TL'yi geçti. Amerika Birleşik Devletleri'nde seçimler yaklaşırken yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altına talep arttı. Ortadoğu'daki artan gerginlik de eklenince ons altın kritik seviyeyi geçti ve 2 bin 700 doları aşarak tarihi zirveye yükseldi. Bu durum gram altında da rekor getirdi.
Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, "Vadeli piyasaya baktığımda da 2 bin 700 dolar seviyesinin üzerinde bir beklenti söz konusu. Şu an için net bir tahminde bulunmak zor. Altının önümüzdeki aylarda da yukarı yönde potansiyelini koruyacağını değerlendirsek bile kısa vadede yaşanabilecek düzeltme hareketlerine karşı da dikkatli olmakta yarar var" şeklinde konuştu.


GRAM ALTIN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Gram altın yıla 2 bin liranın altında başlamıştı ve bu hafta 2990 lirayı test etti. 2024 yılında yüzde 52 değerlenen gram altın hakkında Karadağ, "Çok hızlı bir oynaklık söz konusu. Altın fiyatları yılbaşından bu yana erken fiyatlara başlamıştı" dedi.
Uzmanlara göre, altın fiyatı üzerinde Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararları, Amerika'daki seçimler ve İsrail ile İran arasındaki çatışmalar gibi gelişmeler etkili olacak. Fed'in faiz indirimlerine devam etmesi fiyatı artırabilir.


YENİ REKORLAR GELECEK
A Para canlı yayınında konuşan İslam Memiş, "Orta ve uzun vadede altın fiyatlarındaki yükseliş beklentimiz devam ediyor. Bu yılın zirvesi olarak takip ettiğimiz seviye 2780 dolar seviyesi. Kişisel olarak bu seviyelerden alım yapılmasının uygun olmadığını düşünüyorum. O kar satışlarını beklemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Atın yükseliş sinyalini hafta başında verdi. Pazartesi günü gram altın 3060, çarşamba günü 3080 liraya kadar çıktı. Altının yükselmesinin en büyük nedeni Ortadoğu'daki savaş ve Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesi olarak belirtiliyor.


ALTIN ALMAK İÇİN UYGUN ZAMAN MI?
Memiş, "Yeni rekorlar gelmeye devam edecek" diyerek, yatırımcının altına yönelmesiyle birlikte ons altının ilk kez 2711 doları gördüğünü belirtti. "Şu anda altın almak için uygun bir zaman değil" diyen Memiş, alım için fırsat kollayanların biraz daha beklemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ