ALTIN ALMALI MI SATMALI MI? İSLAM MEMİŞ TARİH VEREREK AÇIKLADI

ALTIN ALMALI MI SATMALI MI? İSLAM MEMİŞ TARİH VEREREK AÇIKLADI
Gram altın 2023 yılının en çok kazandıran yatırım araçlarından birisi oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yılın son ayında A Haber canlı yayınında altın fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Memiş canlı yayında yaptığı değerlendirmede gram altının 2023 yılında en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu vurguladı. Peki, Altın yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın için kritik tarih ne? Altın piyasasında gidişat ne yönde olacak? İşte detaylar...

Altın almalı mı satmalı mı? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş A Haber ekranlarında tarih vererek açıkladı.

Bugün altın ve gümüş fiyatları geriledi çünkü ABD'de tarım dışı istihdam verisi vardı. Ons altın tarafında 1.995-2.000 dolar aralığında şu saatlerde. Muhtemelen 1.980 dolarda esnek seviyesi var ama ibre yukarı beklentiler o yönde.

SAVAŞLAR PİYASAYI NASIL ETKİLEDİ?

Ateş çemberinde olan bir bölge olduğu için jeopolitik gerilimlere karşı güvenli liman statüsünde olan bir rezerv paya yatırım yapmayı daha makul görüyorlar. Ülkelerin altın talebini artırması dolara olan talebi de azaltacaktır. Aslında dolardan uzaklaşan bir dünyayı göstermiş oluyor harita. 2 bin dolar seviyesinin altındaki rakamlar bir alım fırsatı verebilir. Çünkü 2 bin 350 dolar devamında 2 bin 400 dolar seviyesine kadar bir yükseliş mümkün olabilir. 1.940 – 1.945 lira aralığında bu saatlerde, gram altın 1.970 lira seviyesini görmüştü. Buradan hafif bir geri çekilme yaşanıyor.

"ALTIN ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

Altın puslu havaları seviyor. Gram altın da 2024 yılında 2.500 – 2.700 TL ve üzerindeki rakamları görebilir. 2024 yılında altının altın çağını yaşayacağını düşünüyorum hem dünyada hem Türkiye'de. Bu düşüşler kalıcı olmaz.

ALTIN MI? BORSA MI? KONUT MU? TOPRAK MI?

Sepette mutlaka hepsi olması lazım. Mesela altın biriktirmek borsaya yatırım yapmak paranızı korumak için mantıklı bir karar. Ancak paranızı belli bir miktara getirdikten sonra toprak veya konut tercihi olabilir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.