Alevlere set kurdular: Alevlerin Kavaklıdere’ye ulaşmasını engellediler

 MUHABİR
-Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Alhisar mahallesi yakınlarında dün başlayan orman yangınının Kavaklıdere ilçesi merkezine ve yangın bölgesine yakın mahallelere ulaşmasını, bölgedeki Mermer fabrikalarına ait iş makineleri ile oluşturulan toprak, şeritlerle önlendiği ortaya çıktı -Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir:“Ormana ait ekiplerin arazözlerin yol olmadığı için ulaşamadığı noktalara iş makineleri ile yol Açarak alevlerin ilçemize ilerlemesini önledik”

Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Alhisar mahallesi yakınlarında dün başlayan orman yangınının Kavaklıdere ilçesi merkezine ve yangın bölgesine yakın mahallelere ulaşmasını, bölgedeki Mermer fabrikalarına ait iş makineleri ile oluşturulan toprak şeritlerle önlendiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Bozdoğan ilçesinde başlayan yangın kısa sürede şiddetli rüzgar nedeniyle Kavaklıdere ilçe sınırına ulaştı. Bu gelişme sonrasında Jandarma ekipleri, Bozdoğan-Kavaklıdere yolunu ulaşıma kapattı. Alevler’in Kavaklıdere yönünde ilerlemeye başlaması ile birlikte jandarma ekipleri bölgede yaşayan vatandaşları anonslarla uyarmaya başladı.

whatsapp-image-2024-08-17-at-11-25-18.jpeg

SU TANKERİ ÇAĞRISI YAPILDI
Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ve Kaymakam Çiğdem Dede, alevlerin bölgede bulunan Güre ve Çamlıyurt Mahallerini tehdit etmeye başladığını görünce sosyal medyadan, “Bölgemizdeki Yangından Dolayı Su Tankeri , İş Makinesi ve Kesim Motoru Olan Vatandaşlarımızın Acilen Çayboyu Kapalı Pazar Yerinde Toplanmaları Gerekmektedir” çağrısında bulundular.

whatsapp-image-2024-08-17-at-11-25-06-1.jpeg

ALEVLERİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN MÜCADELE ETTİLER
Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Yangın nedeniyle Kavaklıdere Bozdoğan yolu ulaşıma kapanması sonrasında harekete geçtiklerini anlatarak “Yangının Kavaklıdere ilçemize sıçrama ihtimaline karşı bölgeye özellikle Mermer fabrikalarından çok sayıda iş makinesi getirttik ve yangının ilerleme yönünde, şeritler açarak, set oluşturduk. Tankerler su taşıyarak alevlere müdahale ettik. Kesim motorları ile ekiplere arkadaşlarımız destek oldu. Ormana ait ekiplerin arazözlerin yol olmadığı için ulaşamadığı noktalara iş makineleri ile yol Açarak alevlerin ilçemize ilerlemesini önledik. Bugünde arkadaşlarımız ile bölgedeyiz. Gelişmeleri takip ediyoruz. Yangın hala Kavaklıdere sınırında” dedi.
Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Alhisar mahallesi yakınlarında orman yangını başladığı ve ekiplerin alevleri 17 saattir kontrol altına alamadığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre saat 16.45 sıralarında Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Alhisar mahallesi yakınlarında orman yangını başladığı ihbarı sonrasında bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Yangının ekiplerin yoğun müdahalesine rağmen şiddetli rüzgar nedeniyle hızla büyüdüğü öğrenildi.
Ekiplerin yoğun çabasına rağmen kontrol altına alınamayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bu haber toplam 650 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.