Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Zeytinkköy mahallesinde önceki gün başlayan orman yangını 22 saattir devam ediyor. 135 hanenin bulduğu 400 kişinin yaşadığı mahalle tamamen boşaltıldı. Gece yarısı rüzgarın şiddetiyle büyüyen alevler mahallenin tamamını kaplandı. Vatandaşlar çığlıklar içerinde mahalleyi boşaltırken yanan evlerini gözyaşları içerisinde izledi.

22 saattir devam ediyor

Muğla’nın Menteşe ilçesi Zeytinköy Mahallesinde önceki gün öğle saatlerinde bilinmeyen bir sebepten dolayı orman yangını çıktı. Çıkan orman yangınına 14  yangın söndürme helikopteri, 4 yangın söndürme uçağı, 40 araröz, 200 yangın işçisi, komando birliği ekipleri ve vatandaşlar müdahale etti. Alevler akşam saat 20.00 sıralarında kısmen kontrol altına alındı. Havanın kararmasıyla birlikte helikopter ve uçakların havadan söndürme çalışmalarına ara verdi.

Toplanma merkezi alevler içinde kaldı

Rüzgarın kesilmesi ve alevlerin hız kesmesi sonrasında Zeytinköy mahallesinde yaşayan vatandaşlar için bir okulun bahçesine toplanma merkezi kuruldu. Vatandaşlara burada çay ve yiyecek  dağıtılırken alevler rüzgarın etkisiyle büyüdü ve vatandaşların bulunduğu toplanma merkezine ulaştı. Toplanma merkezinde bulunan vatandaşlar çığlıklar atarak mahalleyi boşalttı. Vatandaşlar gözyaşları içerisinde yanan evlerini izledi.

Alevler hızla ilerliyor

Menteşe'de yangın! Menteşe'de yangın!

Rüzgarın etkisi ile birlikte kontrolden çıkan yangının Dağdibi mahallesini tehdit etmeye başladığı öğrenildi. Bölgede Ambulans ve kurtarma ekibi isteyen vatandaşların olduğu ifade edildi.

Yangından can havliyle kaçan vatandaşların Akbük sahili ve Ören mahallesine yönlendirildi.

MUSTAFA İNCİ

Editör: Gazete Muğla