Hava sıcaklığının 25 derece olarak ölçüldüğü Akyaka Mahallesi'nde sahile gidenler, suların çekildiği noktalarda yürüyüş yaptı, fotoğraf çektirdi, çocuklar ise oluşan adacıklarda oyun oynadılar.
MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahadır Önsoy:
“Bu dönemlerde suyun bu kadar çekilmesinin asıl nedeni açık denizlerde yaşanan büyük fırtınalar”

Muğla'nın o ilçesinde saatlerce su kesintisi var! Muğla'nın o ilçesinde saatlerce su kesintisi var!

Whatsapp Image 2024 10 28 At 09.42.55

Muğla’nın önemli tatil merkezlerinden Ula İlçesine bağlı Sakin Kent Akyaka’da Deniz suyunun çekilmesi sonrası sahilde küçük adacıklar oluştu. 
Suların yaklaşık 20 metre çekildiği Akyaka’da vatandaşlar sahilde yürüyüş yaparken, deniz suyunun çekilmesini de cep telefonu ile görüntülemeye çalıştılar. Bazı vatandaşların oluşan adacıkların üzerinde güneşlendiği görüldü. Küçük çocuklar ise sahilde oluşan adacıklar üzerindeki kum yığınlarında oyun oynayarak, kumdan kaleler yaptılar.

DEPREMLE İLGİSİ YOK

Deniz suyu çekilmesinin bu yıl geçen yıllar göre daha az olduğunu belirten Akyaka Mahallesi sakinleri geçtiğimiz yıllarda sahildeki suyun 50 metre kadar çekildiğine işaret ederek, şunları söylediler:
“Akyaka’da mevsimsel olarak bu mevsimde ve yılın ilk aylarında denizde medcezir her yıl olur. Sahildeki su çekilince de böyle küçük adacıklar oluşuyor. Bölgeyi bilmeyenler suyun bu kadar çekilmesinden dolayı deprem mi olacak diye soruyorlar. Sahildeki suların çekilmesi gel-gitle  ve zaman zaman yaşanan fırtınalarla alakalı. Korkacak bir şey yok” dediler.

Whatsapp Image 2024 10 28 At 09.42.54

DENİZ ÇEKİLMESİ FIRTINA KAYNAKLI    

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Bahadır Önsoy, yaptığı açıklamada, bölgede yılın belli dönemlerinde deniz suyunun 20-25 metre çekildiğini söyledi.
Çekilmenin bölgede zaman zaman etkili olan fırtınadan kaynaklandığını belirten Önsoy, "Bu dönemlerde suyun bu kadar çekilmesinin asıl nedeni açık denizlerde yaşanan büyük fırtınalar. Yaşanan bu fırtınaların ardından kıyılarda gelgitler yaşanıyor. Vatandaşlarda sular çekilince depremi olacak korkusu her zaman var. Yaşanan bu olayın depremle hiç ilgisi yok. Buradaki deniz çekilmesi depremle ilgili değil. Fırtına gibi doğa olayları gelgit etkisini artırır. Doğal olarak da endişe edilecek bir durum yok. Normal bir doğa olayı. Çok uzun sürecek bir durum değil. Bir süre sonra sahilde oluşan adacıklar yok olur ve kıyı eski haline döner" dedi.

Whatsapp Image 2024 10 28 At 09.42.52

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ