Milli Savunma Bakanlığı, Amfibi Kolordu Komutanlığına bağlı birlikler tarafından Muğla’nın Marmaris İlçesinde bulunan Aksaz Deniz Üssü ile Kaş ve Antalya’da Amfibi Harekat eğitimleri gerçekleştirildiğini duyurdu.
Amfibi Görev Grup Komutanlığına bağlı 2’nci Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Amfibi Görev Grup Komutanlığına bağlı birlikler tarafından, Marmaris’teki Aksaz Deniz üssünün Büyükkaraağaç bölgesinde Haziran ve Temmuz aylarında da “Amfibi Harekât Eğitimleri” gerçekleştirilmişti.

whatsapp-image-2024-08-21-at-14-40-19-2.jpeg

AKSAZ’DA NEFES KESEN TATBİKAT
Aksaz, Deniz Üssü bölgesinde yapılan tatbikata katılan Deniz Piyadelerinin yerli ve milli silahlar kullandıkları, düşman bölgesine sızma harekatı başta olmak üzere çok sayıda operasyonel faaliyeti gerçekleştirdikleri öğrenildi.

whatsapp-image-2024-08-21-at-14-40-19-1.jpeg
Amfibi Deniz Piyade Tugayı, Türkiye’nin denizde ve karada etkin operasyon yapma yetisine sahip özel birliği. Özel seçim personel ile teşkil edilen Tugay, hali hazırda yurt içindeki ve yurt dışındaki birçok operasyonda görev alıyor.

Marmaris'te bakımevi öğrencilerle doldu taştı Marmaris'te bakımevi öğrencilerle doldu taştı

whatsapp-image-2024-08-21-at-14-40-17.jpeg
Amfibi Tugayın savaştaki esas görevi, düşman bölgesine denizde çıkarak kıyı başını tutmaktır. Birlik kıyı başını zaptederek geriden gelecek birliklerin bölgeye güvenle çıkmasını sağlamaktadır. Tugay’ın diğer görevleri arasında insani yardım faaliyetleri de vardır.

Editör: Gazete Muğla