Akdeniz Parlamenter Asamblesi (Akdeniz-PA) Komisyon üyeleri ilk toplantısını yaparken; Komisyon Başkanlığı’na oy birliği ile Muğla Milletvekili Hasan Özyer seçildi. Özyer, “AKDENİZ-PA’nın kuruluş amacındaki felsefeye uygun olarak 4 yıllık görev dönemimizde; hep birlikte, bölgemizin yüzleştiği sorunlara karşı üye ülkeler arasında ortak çözümlerin bulunması ve bu şekilde, siyasi, ekonomik ve sosyal işbirliği oluşturmayı ana hedef olarak belirleyeceğiz. Ayrıca, Akdeniz ülkeleri ve halkının barış ve refahı için zemin hazırlayacağız" dedi.

Muğla Milletvekili Hasan Özyer Başkanlığında yapılan Akdeniz Parlamenter Asamblesi toplantısına komisyon üyeleri Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan katıldı.

2005 yılında Akdeniz Bölgesi’ndeki devletlerin 15 yıllık bir iş birliği çalışması sonucunda kurulan Akdeniz-PA komisyonunda, Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin milletvekilleri görev alıyor. Türkiye’den 5 Milletvekilinin görev yaptığı komisyonun Başkanlığını Muğla Milletvekili Hasan Özyer yapıyor. Komisyon üyelerinin amacı, bölgenin yüzleştiği sorunlara karşı üye ülkeler arasında ortak çözümlerin bulunması bu şekilde, siyasi, ekonomik ve sosyal işbirliğini oluşturmak için uluslar arası çalışmalar yapması.

AKDENİZ-PA ÜYE ÜLKELERİ

Arnavutluk- Andora -Bosna-Hersek - Fransa - GKRY - Hırvatisyan

İsrail- İtalya-Karadağ-Makedonya Eski Yugoslav Cumhuriyeti-Malta-Monako-Portekiz-Sırbistan-Slovenya-Yunanistan-Türkiye

Cezayir-Fas-Filistin-Libya-Lübnan-Mısır-Moritanya-Suriye-Tunus-Ürdün

Yangınların çıkış nedeni araştırılıyor Yangınların çıkış nedeni araştırılıyor

Ortak Ülkeler/Organizasyonlar:

Romanya-Malta Bağımsız Ordusu-Vatikan

Editör: Gazete Muğla