Muğla Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, Muğla’daki muhalefet belediyelerin başarısızlığının bir sebebinin de metal yorgunluk olduğunu ifade etti.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada “Türk siyasetinde, söylem ve tespitleri ile her zaman dikkat çeken, gündem oluşturan sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti teşkilatları, belediyeleri için dile getirilen metal yorgunluk esasen tüm siyasi partilerin teşkilat ve belediyeleri açısından da geçerli olan bir tespittir” dedi.

Bu durumun başta CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi olmak üzere en çok da Muğla’daki muhalefet belediyelerinde görüldüğüne işaret eden Akça, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Muğla’nın yol haritası açıklanacak Muğla’nın yol haritası açıklanacak

“Metal yorgunluğun tavan yaptığı, heyecanın bittiği uzun yıllar aynı siyasi parti ve hatta aynı başkanın yöneticilik yaptığı yerlerde adeta taş üstüne taş konmadığını görmekteyiz. Bu durum belediyecilik anlamında kabul edilebilir bir şey değildir. Esasen bu aynı zamanda o yerde yaşayanlara da bir haksızlıktır.Muğla’da AK Parti’li belediyeler ile muhalefet belediyeleri arasındaki hizmet farkı siyah ve beyaz kadar çok net görülmektedir.

Merkezi hükümetçe yapılan ve yapılacak olan birçok projenin ilk ayağını yerel yönetimler oluşturmaktadır. Yerelde yapılan hata ya da yanlış veya yerelde yapılması gerekenin yapılmaması yada zamanında yapılmaması merkezden gelecek bir çok hizmetin ya gelememesi yada çok geç gelmesine neden olmaktadır. Bunun en somut örneği de yakın zamanda faaliyete geçecek olan Muğla Menteşe’deki Tıp Fakültesi Hastanesi’dir.

Yargı camiasında çok sık dile getirilen bir söz vardır. “Hakimler kararları ile konuşurlar.” Siyasetçi ve özellikle de belediye başkanları da yaptıkları işlerle konuşurlar ve konuşmalıdırlar. Maalesef Muğla’daki muhalefet belediyelerinin icraattan çok reklamlarını görmekteyiz.

Başta Büyükşehir olmak üzere, küçük çaplı işlerin yapıldığı yerlerin bile tabelalar ile boğulduğunu görmekteyiz. Bazı muhalefet  belediye başkanları ise kendi yetki ve sorumluluk alanlarındaki yerel hizmetlerin ötesinde genel konularla gündem oluşturmaktadır.

Bu bağlamda başta Muğla Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Muğla’daki muhalefet belediyelerin de metal yorgunluktan kurtularak enerjilerini millete hizmet noktasında harcamaları gerekmektedir. Zira, belediyecilik demek hizmet demektir.”

Editör: Gazete Muğla