Akaryakıt devinden piyasayı alt üst edecek karar!

Akaryakıt devinden piyasayı alt üst edecek karar!
Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden olan Shell, Yemen'deki Husilerin ticari gemilere yönelik saldırıları nedeniyle yeni bir karar aldı. Shell Kızıldeniz üzerinden yaptığı tüm sevkiyatları süresiz olarak askıya aldığını açıkladı.

Shell Kızıldeniz üzerinden yaptığı tüm sevkiyatları süresiz olarak askıya aldı. Shell'in söz konusu kararın gemilerine düzenlenecek bir saldırının bölgede büyük bir petrol sızıntısına neden olabileceği ve gemi mürettebatının güvenliğini sağlamak için alındığı belirtildi.

Shell'in bu kararı, dünyanın en önemli petrol koridorlarından biri olan Kızıldeniz'de yaşanan gerginliği daha da artırması bekleniyor.

Kızıldeniz'deki saldırılar

Yemen'de İran destekli Husi milisleri, son aylarda Kızıldeniz'de ticari gemilere yönelik saldırılarını artırmıştı. Husiler, bu saldırılarda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD'ye ait gemileri hedef almıştı.

Husilerin saldırıları, bölgedeki petrol ticaretini olumsuz etkilemişti.

Shell'in kararının etkileri

Shell'in Kızıldeniz'deki sevkiyatlarını askıya alması, küresel petrol piyasalarında arz daralmasına neden olması bekleniyor. Bu durum, petrol fiyatlarının yükselmesine yol açabilir.

Shell'in bu kararı, Türkiye'de de hissedilecek. Shell, Türkiye'nin en büyük akaryakıt şirketlerinden biri. Şirketin Türkiye'de binlerce şubesi bulunuyor.

Shell'in kararı, Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının yükselmesine neden olabilir.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 857 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.