Ak Parti Muğla

İl Başkanlığı tarafından basında sansürün kaldırılışı yıldönümünde il genelinde görev yapan basın mensuplarına iftar yemeği verdi.

Başkabiyer Restaurantta düzenlenen iftar yemeğine, Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Kadın Kolları Başkanı Nurzile Çavuşoğlu, Gençlik Kolları Başkan Osman Arslan katıldı.

Başkan Aras, tasarruf tedbirlerini milyonluk araçla deldi Başkan Aras, tasarruf tedbirlerini milyonluk araçla deldi

Basın Tanıtım Medya Başkanı Ali Yörük yaptığı açıklamada, basının doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünün toplumun en temel demokratik haklarından birisi olduğuna vurgu yaparak, "Basın kuruluşlarının tümünün halk ile yönetenler arasında bir köprü ve zincir vazifesi gördüğünü herkes bilmektedir. Basın iletişimin temel taşlarından ve demokrasi işleyişinde önemli rolü olan kurumlardan birisidir. Özgür ve tarafsız basına sahip olmayan toplum kör, sağır ve dilsizdir. Basın toplumun aydınlatma ve işlevini yerine getirirken, meslek ahlakını gözetlemelidir. Kişi haklarına, özel yaşama ve gizlilik alanına saygı göstermelidir. Doğru olmayan yanlış haberlerden kaçınmalı, halkımızın sansürsüz ve objektif haber almalarını sağlamalıdır" dedi.

İl Başkanı Nihat Öztürk ise bu gece siyaset konuşmak istemediğinin altını çizerek, "24 Temmuz'da tüm gazetecilerin bayramını kutlamıştık, ama bir de sizlerle bir arada olmak istedik. O yüzden bugün bu iftar yemeğini organize ederek il genelindeki gazetecilerle bir arada olmak istedik. Hepinize katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bir kez daha basın bayramınızı tebrik ediyorum" dedi

Editör: Gazete Muğla