Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir” Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, özel bir televizyon programında, Muğla tarımını ve hayata geçirdikleri tarımsal projeleri konuştu.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, katıldığı televizyon programında Muğla ve Tarımın kent ekonomisi açısından önemini anlatarak, şunları söyledi:
“Muğla’mızda Turizmin ardından, kentimizin bereketli topraklarında tarım en büyük gücümüz. Zeytinden bala, dünyada ses getiren ürünlerimiz en büyük zenginliğimiz. İster ekonomik krizler olsun ister doğanın zorlukları, her durumda üreticilerimizin yanındayız. Geleceğimiz için tarımın önemini biliyoruz; projelerimizle, emekle ve dayanışmayla büyütüyoruz”
Aras, tarımın Turizmden Muğla’nın ikinci Başat sektörü olduğuna işaret ederek, şu bilgileri paylaştı:
“Biz bunun için Büyükşehir olarak çok ciddi destek projeleri açıkladık. Örneğin, Süt, Zeytin üretimi destekleri, Hayvancılığı destekleyen Kıl Keçisi projemiz, yem projelerimiz. Bölgemizde arıcılığı destekleyecek projeler yapıyoruz. Seracılığı destekleyen projelerimiz var. Akıllı tarım stratejileri, az su kullanan tarım stratejileri gibi bir çok projemiz var. Tarım da son dönemde gündeme geliyor. Üretim maliyetleri çok fazla. Üretim düşüyor, insanlar ineklerini kesime gönderiyor. Biz vatandaşlarımızın tarımdan uzaklaşmaması için elimizden geleni yapıyoruz”

Editör: Gazete Muğla