Muğla Cumhuriyet Meydanı’ndaki 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü kutlama törenlerine Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, tören bitiminde gazetecilere 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Muğla'da feci kaza! Genç sürücü hayatını kaybetti Muğla'da feci kaza! Genç sürücü hayatını kaybetti

Aras, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“30 Ağustos Zafer Bayramının 102.yıl dönümünü bugün kutluyoruz. Atamız bundan 102 yıl önce işgal altındaki Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak için bütün milletimizi hep birlikte bütün milletimizi bir araya getirerek bir mücadele başlatmıştı. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan mücadele 30 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de zaferle neticelendi. Daha sonra 9 Eylül’de de İzmir in kurtuluşuyla nihayete erdi. 102 yıldır Türkiye Cumhuriyeti özgür bağımsız demokratik bir ülke olarak yaşamını sürdürüyor bunu Atamıza ve 30 Ağustos Zaferine borçluyuz”

Aras, kendisinin de Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak 30 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay olarak görev yaptığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yine bir vatan evladı olarak bugünün anlamını çok derinden hissediyorum o yüzden biz özellikle milli bayramlarımızı coşkulu kutlamalıyız. Çocuklarımıza gençlerimize tarihimizi çok iyi anlatmalıyız çünkü bu topraklar kolay kazanılmadı. Bugün bu topraklarda barış içerisinde huzur içerisinde yaşıyorsak bunu 30 Ağustos 1922 de ve 26 Ağustosla başlayan taaruzla beraber Sakarya’da Dumlupınar’da şehit olan dedelerimize atalarımıza borçlu olduğumuzu herkesin bilmesi gerekiyor. O yüzden bu bayramların önemi çok büyük çocuklarımıza, gençlerimize geleceğimize anlamını anlatmak zorundayız. Anlamını benimsetmek zorundayız ben tekrar Muğla’mızın ve ülkemizin 30 Ağustos Zafer bayramını kutluyorum . Bundan sonrada bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada özgürlüğümüzün bağımsızlığımızın her zaman teminatı olan Türk gençliğinin ve Türk Milletinin ve Türk ordusunun başarıları daim olsun”

Editör: Gazete Muğla