Ahmet Aras ve Tamer Mandalinci için artık geri sayım başlayacak

Siyaset, bir bayrak yarışı ve zamana karşı bir mücadeledir. Siyasetçi, seçilmeden önce kürsüye çıkar ve yapacaklarını vaat eder; ancak seçimi kazandığı andan itibaren tehlike çanları çalmaya başlar. İkinci seçim için zaman o kadar hızlı geçer ki, çoğu zaman kendisi bile bu hızın farkına varamaz.

İşte yerel seçimlerin üzerinden 6 ay geçti. Bir bakmışsınız, 1 yıl olmuş bile. O zaman, hesap sorma süreci de başlar.

Şimdi, o dönemeçten itibaren 6 ay kaldı. Bu durumu özellikle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci için söylüyorum.

Ahmet Aras büyük bir sınav verecek

Ahmet Aras, daha önce Bodrum Belediye Başkanı olduğu için daha da baskı altında. Çünkü Bodrum’a yapılmayan yatırımların sorumluluğunu hem iktidar partisine hem de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e yüklediğini söylemişti. Şimdi, eski bir Bodrum Belediye Başkanı olarak, Bodrum’un su sorunundan tutun da trafik ve yol sorunlarına kadar her şeyin düzelmesi gerekiyor.

Elbette ki, sorumluluğunda olan Muğla iline bağlı 13 ilçenin, Bodrum da dahil olmak üzere, gelişmesi gerekiyor. Özellikle Ahmet Aras bu süreçte bir sınavdan geçiyor. Tüm gözler Ahmet Aras’ın üzerinde desem, yeridir.

-Ahmet Aras, bu süreçte gelecekteki siyasi kariyerini de belirleyecek

Ahmet Aras’ın bu süreçte göstereceği başarı, hem parti içindeki konumunu hem de gelecekteki siyasi kariyerini belirleme açısından çok önemli. Sonuç itibariyle, Ahmet Aras ve Tamer Mandalinci için artık cicim ayları bitti.

-AK Parti’de Muğla’da yeni yüzlerle düğmeye bastı

Bu arada, AK Parti Muğla’da harekete geçti. Muğla’da sahaya inerek, “pozitif muhalefet” adı altında yeni ilçe başkanlarını atama yoluna gitti. Özetle, Muğla ve ilçelerinde sular ısınmaya başladı. Gazeteciler açısından da bu sıcak gelişmeleri yazmak önemli bir sorumluluk. Haydi, tüm Muğla ilçelerine ve Bodrum’a hayırlı olsun.

Tandoğan Uysal