CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, katıldığı televizyon programında Muğla’nın sorunlarıyla ilgili konuştu. Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarından bahseden Ahmet Aras, ilk olarak su problemini çözeceğini açıkladı.

KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması


"İLK İŞ SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"
Temel problemlerinden bir tanesinin termik santrallerin kullandığı soğutma suyu olduğunu dile getiren CHP Muğla Adayı Aras, “İlk iş su sorununu çözeceğiz. Doğal kaynakları termik santraller kullanıyor. Termik santrallerin kullandığı su yaklaşık 32 milyon metreküp. Bodrum’un yıllık ihtiyacı 44 milyon metreküp. Bize tahsis edilen 19 metreküp, aradaki 15 milyon metreküp bir açık var. Ama termik santrallere tahsis edilen ve heba olan 32 milyon metreküp su var. Bunun için biz Geyik Barajı’nın kamulaştırıp, insanlar için kullanmak istiyoruz. Bunun için girişimlerimiz var. Bunun yanında alternatif kaynaklarla su sorununu ortadan kaldıracağız” dedi.

"MUĞLA’YA DAHA KALİTELİ HİZMET EDECEĞİM"
Muğla için çeşitli projelerinden bahseden Aras, “Sosyal konut projelerimiz olacak. Düşük kiralı sosyal konutlar yapacağız. Turizm kentleri yakınında banliyöler oluşturup, bu konutlardan nitelikli taşıma yöntemleri ile taşıyacağız. Sosyal konutları asla satmayacağız. Satış olmayacak. Kiralama olacak.
Alt yapı sorununu ortadan kaldırmak için çalışacağız. Çünkü altyapıyı çözmeden üstyapıyı yapamıyoruz.
Tüm Muğla’yı Bodrumda yaptığımız gibi plajlarla donatacağız.
Mobil veya sabit büfeden açarak halkın bütçesine katkımız olacak.
Kreşler tüm Muğla’ya yayılacak.
Yüzde elli daha ucuz fiyatlı olacak.
Çalışan ailelerin bütçesi desteklenmiş olacak.
Bugün biz Bodrumda 5 kreşte 1000 öğrenciyi 10 bin yerine 5 bin lira ücretle hizmet veriyoruz.
Diğer kısım aile bütçesine katkı oluyor. Bodrum’da yaptık. Tecrübe edindik. O tecrübe ile Muğla’ya daha kaliteli hizmet edeceğim.
Bu turizm sezonunda Muğla susuzluk diye bir sorun yaşamayacak.
Derin yoksulluk ile mücadele edeceğiz. En önemli şeylerden Muğla’yı korumamız lazım, talana izin vermeyeceğiz. Muğla’yı kurban edemeyiz. Bunun için de kararlıyız”

Editör: Beritan Yücel