Cadde ve sokaklara ulu orta atıldığı için tepki çeken maskeler, yaşam içinde farklı görüntülerle gündeme geliyor. Muğla’nın Menteşe ilçesinde de bu defa ağaca asılı maske görenleri şaşkına çevirdi.

Pinhani, Menteşe’de sevenleriyle buluştu Pinhani, Menteşe’de sevenleriyle buluştu

Sinem Karakaya

Coronavirüs salgınıyla birlikte yaşamın değişmez bir parçası olan maskeye karşı vatandaş farkındalığı gün geçtikçe artarken, bazı vatandaşların duyarsızlığı ise, devam ediyor. Söz konusu maskeler duyarsız vatandaşlarca cadde ve sokaklara gelişigüzel atılırken, bazı vatandaşlar ise, duyarsızlıkta sınır tanımıyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Özer Türk Caddesindeki bir ağaca asılan maske, görenlere pes dedirtti.

“GÜLSEM Mİ, AĞLASAM MI BİLEMEDİM”

Atıl durumda olan maskelerin tehlike saçtığını söyleyen bazı vatandaşlar, “Coronavirüs hayatımıza girdikten sonra vatandaşlar ikiye ayrıldı. Titizlikle tedbirlere uyan kesim ve tedbirleri umursamaz, duyarsız kesim. Bu maskeyi ağaca asan kişinin bunu ne amaçla yaptığını merak ediyorum. Öyle bir asmış ki ağaca, sanki insan yüzüne takılmış gibi. Görünce gülsem mi, ağlasam mı bilemedik. Bunu yapan kişinin kötü bir niyeti yoksa bile tehlikeli olduğu için kullandıktan sonra çöpe atması, duyarlı davranması gerekirdi. Trajikomik bir durum” dedi.

“DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YAPMIŞTIR”

Ağaçta asılı olan maskenin dikkat çekilmesi için yapıldığını söyleyen bazı vatandaşlar ise, “Çoğu vatandaş maske takmak zorunlu olmasına rağmen takmıyor. Bunu yapan kişide maske kullanımına dikkat çekmek yiçin ağaca maske asmış olabilir” şeklinde yorum yaptılar.

Editör: Gazete Muğla