Muğla'daki o cami 55 Milyon TL’ye restore edilecek Muğla'daki o cami 55 Milyon TL’ye restore edilecek

NEVAL ÇOLAK- Metinbilim Enstitüsü Derneği, “Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları” şenliği düzenlemek için hazırlıklara başladı. Yerkesik İlkokulu Bahçesinde 5- 6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 9. Yerkesik Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği, Muğla’ya bir marka değeri kazandırma gayretinde.

Metin Bilim Enstitüsü Derneği’nin organize edeceği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin katkıda bulunduğu şenlik hakkında basın açıklaması yapıldı.

Metin Bilim Enstitüsü Derneği’nin gerçekleştirdiği basın toplasına katılanlar; Metin Bilim Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ümral Deveci, Başkan Yardımcısı Araş. Gör. Gülden Yüksel ve Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Namık Açıkgöz, İbrahim Yardımcı, Gökçen Bilge Kırman ve Ahmet Akgöl katıldı.

  1. Yerkesik Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği ile ilgili yapılan basın açıklamasında Metin Bilim Enstitüsü Derneği Başkan Yardımcısı Araş. Gör. Gülden Yüksel; “Çocuklarımızın doğadan ve kendilerini geliştirebilecekleri oyun ve oyuncaklardan uzak kalmaları, onların yapay bir yaşama mahkûm olmalarına yol açıyor. Sokaklarımız kayboldu, mahallemiz ve mahallenin oyun alanı olan arsalar kayboldu. Bunlar birer birer hayatımızdan çekilirken çocukluğumuz kayboldu ve yeni kuşak çocuklara aktarmadığımız kültürel zenginliklerimiz kayboldu. Eski sokaklarda ve arsalarda, kendi yaptığımız oyuncaklarla oynardık. Toz vardı, toprak vardı. Kedi vardı, köpek vardı. Kuşlar vardı. Hep beraber mutluyduk. Her birisi hayatımızdan çekildi ve artık mutsuzuz.” Dedi.

Yüksel; “Mutluluğu Tekrar Yakalamanın Yolu Masum Çocukluk Dönemidir”

Metinbilim Enstitüsü Derneği olarak mutluluğu tekrar yakalamanın yolunun masum çocukluk dönemi olduğunu gördük ve işe oradan başladık diyen Başkan Yardımcısı Yüksel; “Sekiz yıldan beri Yerkesik’te yerleştirmekte olduğumuz Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği’nin 5 Ekim Cumartesi ve 6 Ekim Pazar günü dokuzuncusunu gerçekleştireceğiz. Şenlikte özellikle 7-14 yaş arası çocuklarımız otantik oyun ve oyuncaklarda iki gün geçirecekler. Çember ve topaç çevirme, misket, oynama, seksek, ip atlama, yakar top, mendil kapmaca, dokuztaş gibi oyunlarla özgüvenlerini tazeleyecek olan çocuklarımıza, oyun kurucularımız da yardım edecek. Yerkesik gibi özgün yapısını koruyan bir beldemizde gerçekleştirmekte olduğumuz bu şenlik ile Muğla’ya bir marka değeri kazandırma gayretindeyiz. Bu çabamızda bizlere destek olan başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Menteşe Kaymakamlığı, Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl ve İlçe Eğitim Müdürlüklerine teşekkür ediyoruz. Halkımızı Cumartesi ve Pazar günleri Yerkesik İlkokulu bahçesindeki şenliğimize bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz basın açıklamasında yönetim kurulu üyeleriyle beraber meşe pelinden yapma fırıldak/topaç çevirdiler.

Editör: Gazete Muğla