Olay, Çay Mahallesi'nde bulunan Işık İlkokulu'nda öğle saatlerinde meydana geldi. Eftelya ve arkadaşları kantinden aldıkları hamburgerlerle kendi aralarında hızlı yeme yarışması düzenlemeye başladı. Yarışma sırasında Eftelya'nın nefes borusuna yemek kaçması sonucu nefessiz kaldı.

screenshot-3.jpg

Okulların başlama ve bitiş saatlerini ilgili valilik belirleyecek Okulların başlama ve bitiş saatlerini ilgili valilik belirleyecek

Fark eden öğretmenler ve okul çalışanları Eftelya'ya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradılar. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Eftelya, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Acı haberi alan Eftelya'nın ailesi ve yakınları hastanede sinir krizi geçirdi. Eftelya'nın ölümünün ardından olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.

Bu trajik olay, çocukların katıldığı gıda yarışmalarının ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Eftelya'nın ölümüyle ilgili sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması ve bu tür trajedilerin tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

Kaynak: İHA