Büyükşehir İtfaiyesinden 4 Bin 949 Etkin Müdahale Büyükşehir İtfaiyesinden 4 Bin 949 Etkin Müdahale

Antalya’da düzenlenen 7. e-Twinning Ulsal Konferansı 01-03 Aralık 2016 tarihleri arasında yapıldı. Konferansta Muğla’yı Menteşe 75. Yıl anaokuluna 4 proje ile temsil ederek dereceye girdi.  

e-Twinning 7.Ulusal konferanssı 01-03 Aralık 2016 da Antalya’nın Serik ilçesinde yapıldı. 7. e-Twinning Ulsal Konferansı, Yenilik ve Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Daire başkanları, Bakanlık temsilcileri, İl Koordinatörleri, Başarılı Proje yapan öğretmenler ve akademisyenlerden oluşan 282 kişinin katılımıyla yapıldı.

Menteşe 75.Yıl Anaokulu Okul Müdürü Seda Taygan projelerle ilgili yaptığı değerlendirmede “2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Uzman Öğretmen Nahile Ateş ile birlikte hazırladığımız 4 adet e-Twinning projesiyle projelere başlamış, öğretmen, veli, öğrenci işbirliği ile yapılan çalışmalar okulumuza Ulusal Kalite Etiketini kazandırmış ve UDS tarafından yapılan yarışma sonucunda Türkiye deki 113 okul arasından ilk 27 içinde yer almış ve ikinci oylamada ilk 12’de 2017 takviminde yer alarak Muğla ilini ve Menteşe 75.Yıl Anaokulu temsil etmenin mutluluğu ve onurunu yaşamaktayız” dedi.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında ise Okul Müdürü Seda Tagay, Uzman Öğretmen Nahile Ateş, Öğretmen Umut Akçay tarafından 5 adet e-Twinning projelerine başlanmış, öğrencilerine eğitim öğretim süresince yeni yöntem ve tekniklerle, teknoloji ve öğrenci gelişim alanlarını destekleyerek en iyi şekilde eğitim öğretim vermeyi hedeflendi.

e-Twinning Faaliyeti Nedir?

Avrupa komisyonu Eğitim, Görsel, İşitsel ve kültür Yürütme Ajansı tarafından Erasmus+programı kapsamında finanse edilen, Avrupa okul ağı konsorsiyumu organizasyonunda 36 Avrupa ülkesi ve Avrupa dışı ülke, eğitim bakanlıkları ve veya ulusal ajans tarafından yürütülen bir faaliyettir.

Türkiye’de e-Twinning faaliyeti; Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan e-Twinning Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülmektedir.

Öğrenci ve öğretmenlerin bilişim etiği çerçevesinde, bilişim teknolojilerini verimli ve amaca yönelik kullanmaları, becerilerini arttırarak, öğretim- yöntem ve tekniklerinde değişim sağlayarak, işbirliği içinde kültürler arası diyalogun güçlenmesine olanak sağlar. Güzide KASIM

Editör: Gazete Muğla