MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi

Güzide KASIM - 1984 yılında Muğla’nın ilk özel dershanesi olarak kurulan Özbilim, 35 yıldır Muğla’da eğitimin markası olmaya devam ediyor. 1984’ten 2015’e kadar dershane olarak hizmet veren Özbilim, 2015 yılında Millî Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı dönüşüm programı çerçevesinde temel liseye dönüşerek faaliyetlerine devam etmiştir. Özbilim  markası, 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren Emirbeyazıt Mahallesi Özer Türk Caddesi üzerindeki yeni binasında Özbilim Anadolu Lisesi olarak Muğla eğitim hayatına katkı sunmaya devam edecektir.

1984 yılında Muğla’nın ilk özel dershanesi olarak kurulan Özbilim, 35 yıldır Muğla’da eğitimin markası olmaya devam ediyor. Özbilim Eğitim Kurumları kurucularından Ömer Akan; “Özbilim markası 35 yıldır Muğla’da eğitimin içinde liderdir. Bugüne kadar yetiştirdiği binlerce öğrenciyle bir Özbilim kültürü oluşturduğu özveri, motivasyon, disiplin ve başarı kavramlarının Özbilim’in eğitim anlayışını açıklayan kavramlar olup bu anlayış doğrultusunda yeni binamızda eğitime devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Eğitim anlayışlarını “Birey Odaklı Eğitim”  olarak tanımlayan Özbilim Eğitim Kurumları kurucularından Ahmet Mocan; “Öğrenciyi öğretimin merkezine koyan ancak akademik başarı ve gelişimin yanında sosyal gelişimi de destekleyen, öğrencileri bir üst eğitim kurumuna hazırlarken hayatın farkında olan ve hayatı ıskalamayan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Akademik başarıyı arttırmak için uygulama yöntemleri mevcuttur. Mesela, öğrenciyle birebir ilgilenilen bireysel öğrenci koçluğu, öğrencilerin anlamadıkları konuları ve eksiklerini çabuk tespit etmeyi amaçlayan haftalık tarama sınavları, eksikleri gidermek için uygulanan planlı birebir etütler, öğrenilen konuların pekiştirilmesini sağlayan ödevler için haftalık ödev kontrol sistemi, uygulanan tarama ve deneme sınavlarıyla ilgili bireysel sınav analizleri gibi uygulama yöntemlerimizin bazılarıdır” dedi.

Editör: Gazete Muğla