"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında, Muğla’da yapımı tamamlanan 322 kütüphanenin açılışını temsilen, Vali Orhan Tavlı'nın katılımlarıyla Menteşe Vali Recai Güreli İlkokulu ve Menteşe Gazi Anadolu Lisesinde, ilçelerde ise Kaymakamların öncülüğünde belirlenen okullarda açılış töreni gerçekleştirildi.

Muğla Final Eğitim Kurumları tarafından Vali Recai Güreli İlkokulu bünyesine kazandırılan kütüphanenin açılış törenine; Vali Tavlı'nın yanı sıra Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü,  Final Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Ali Coşkun katıldı.

Proje kapsamında Muğla’da kütüphanesiz okulun kalmadığını belirten Vali Tavlı, protokol mensupları ve öğrencilerle birlikte kurdele keserek kütüphane açılışını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından modern tasarımda dizayn edilmiş kütüphaneyi yerinde inceleyen Vali Tavlı, kütüphanenin yapımına katkı sunan Hayırsever Ali Coşkun'a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. Hayırsever Ali Coşkun, bu anlamlı proje sayesinde okula kütüphane kazandırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Saklı cennet :Bir tarafı Muğla'ya bir tarafı Burdur'a bağlı... Saklı cennet :Bir tarafı Muğla'ya bir tarafı Burdur'a bağlı...

Sınıf ziyaretinin ardından Vali Tavlı, beraberindeki protokol mensupları ile birlikte Menteşe Gazi Anadolu Lisesindeki kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Menteşe Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Lisesi atölyelerinde öğretmen ve öğrenciler tarafından üretilen modüler kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Tavlı, öğrencilerle sohbet etti. Diğer ilçelerde ise eş zamanlı olarak Kaymakamların ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımlarıyla kütüphane açılışları gerçekleştirildi.

81 ilde Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında, Bakanlığın finansal desteği, hayırseverlerin katkıları ve meslek liselerin (Fethiye Mustafa Kemal MTAL, Köyceğiz MTAL, Menteşe Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL, Yatağan Şehit Engin Yalçın MTAL, Milas Mesleki Eğitim Merkezi) üretimi sayesinde, Muğla’da kütüphanesi olmayan 322 okul, bir ay gibi kısa sürede modern şekilde tasarlanmış kütüphanelere kavuştu.

Editör: Gazete Muğla