Muğla’da yapılması planlanan ve 28 Şubat 2020 tarihinde kura çekimi yapılarak hak sahipleri belirlenen TOKİ konutlarının yer tahsisi yapıldı. Kura çekiminin üzerinden yaklaşık iki sene geçtikten sonra AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “TOKİ Projesi’nin yer tahsis sürecinde yaşanan sıkıntıları Muğla’mızı ziyaret eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ve TOKİ Başkanımız Ömer Bulut ile yaptığımız görüşmeler sonrasında aştık” sözleriyle konutlar için yer tahsisi yapıldığını duyurdu.

Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor

Milletvekili Gökcan konutlarla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız (TOKİ) tarafından yatay mimari ve mahalle konseptiyle geliştirilen Muğla Menteşe’de yapılacak olan 3'üncü etap 500 konuttan oluşacak TOKİ Projesi’nin yer tahsis sürecinde yaşanan sıkıntıları Muğla’mızı ziyaret eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ve TOKİ Başkanımız Ömer Bulut ile yaptığımız görüşmeler sonrasında aştık.

Menteşe İlçemizin Akçaova Mahallesinde yer alan mülkiyeti Hazineye ait 126.437,77 m2 yüzölçümlü Fundalık alan girişimlerimiz sonrasında Muğla Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından TOKİ Başkanlığımıza tahsis edildi.

Bundan sonraki süreç TOKİ Başkanlığımız tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. Muğla’mıza Hayırlı Olsun.”

TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

3.Etap TOKİ konutlarındaki belirsizlik hak sahiplerinin tepkilerine neden olmuştu.

Yaklaşık 2 senedir konutların yapımı ile ilgili bir gelişme olmaması hak sahiplerini rahatsız etmiş, vatandaşlar yetkililerden açıklama beklemişti.

Bazı vatandaşlar ise, “Büyük umutlarla ev sahibi olmak için TOKİ’ye başvurduk. Allah’a şükürler olsun ki çok sayıda başvuranın arasından kurada adımız çıktı. Ancak gelin görün ki, kura çekimi töreninden sonra bu konuda hiçbir adım atılmadı. Benim gibi kurada adı çıkan çok sayıda vatandaş yetkililerden gelecek haberleri dört gözle bekliyor. Ancak yetkililer bu konuda hiçbir açıklama yapmadığı için doğru bir bilgiye ulaşamıyoruz. Evler nerede, nasıl ve ne şekilde yapılacak hiçbir şey bilmiyoruz. Kurada adımız çıktığına sevinelim mi yoksa yaklaşık 2 senedir habersizce beklediğimize üzülelim mi? Bizim gibi ev bekleyen bütün vatandaşlar devlet büyüklerinden bu konuda gelecek müjdeli haberi en kısa sürede bekliyor” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Editör: Gazete Muğla