Çoklu kalp sorunu teşhisi konan 3 aylık Mahmut Musey sağlığına kavuştu.  Mahmut Bebek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu.

Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek

Şanlıurfa’dan tarım işçisi olarak Eskişehir’e gelen 5 çocuklu ailenin en küçük çocukları olan Mahmut Musey’in durumunun kötüleşmesi üzerine ailenin babası, hastaneye başvurdu. Çocuk Kardiyoloji Bölümünde yapılan tetkiklerde kalbinin sağ karıncığının gelişmemiş, sağ kulakçık ile sağ karıncık arasındaki kapakçığın tıkalı, kalpten çıkan ana iki damarın ters ve vücuda kan götüren ana aort damarının da dar ve gelişmemiş olduğu görüldü. Konulan teşhis sonrası kompleks açık kalp ameliyatı gerçekleştirebilecek hastane arayışına düşen aile, pek çok sağlık merkezine başvurmasına rağmen ameliyatın zorlu olmasından dolayı geri çevrildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Buğra Harmandar’ın, Mahmut Musey’in tedavisini kabul etmesi üzerine ambulansla üniversite hastanesine getirildi. Burada yapılan başarılı açık kalp ameliyatı sonrası Mahmut Musey Bebek sağlığına kavuştu.

Gerçekleştirilen ameliyatla kalbi tek karıncıkla tüm vücuda kan dolaşımını sağlayabilecek şekilde yeniden dizayn ettiklerini dile getiren Doç. Dr. Harmandar, “Pek çok ilde bu kadar kompleks yeni doğan açık kalp ameliyatı yapılamadığından hastalar, kurduğumuz altyapı sayesinde ameliyat için artık bize geliyor. Biz bu ameliyatları Muğla’mızda yapmaya başlayarak ilimizi bu alanda Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri haline getirmiş bulunuyoruz” dedi.

Sağlığına kavuşan Mahmut bebeği hastanede ziyaret eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Editör: Gazete Muğla