Göktepe Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda, Derneğin 04 Mayıs 2024 tarihinde yapılan genel kurulu sonrası yeni yönetimin İbrahim Şahin (Başkan), İsmail Zengin, Ali Şimşek, Arif İlman, Mehmet Arslan, Muhammer Cihan ve Süleyman Şencan'dan oluştuğu açıklandı.


Dernekten yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"2012 yılından bu yana faaliyette olan derneğin geçmişten geleceğe köprü olma, Muğla Menteşe'de yaşayan 7000 hemşehrisi arasında birlik ve beraberliği sağlama, başta Göktepe mahallesi olmak üzere kendi bölgesindeki diğer kırsal mahalleleri de içine alacak şekilde gelişmesine hizmet etmesine yönelik faaliyetleri artık yeni yönetim tarafından kaldığı yerden devam ettirilmektedir.

Bu kapsamda derneğimizce Muğla Valisi Sayın İdris Akbıyık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirilmiş, dernek amaç ve faaliyetleri kendilerine aktarılmıştır.

21 Eylül 2024 Cumartesi günü 10.su düzenlenecek olan ve geleneksel hale gelen "Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği" için yoğun bir çalışma sürecinden geçilmiş, hazırlıklar tamamlanmış, ilgili tüm kişi ve kurumlar şenliğe davet edilmiştir. Şenlik kapsamında sanatçılar Tolga Çandar ve Mesut Külahlı konserleri olmak üzere kortej yürüyüşü, protokol konuşmaları, yöresel halk oyunlarının oynanması, mahalle halkımın kendi üretimi olan ve karakteristik özellikleri bulunan zeytinyağı, erişte, biber çentmesi başta olmak üzere diğer ürünlerin satışı, zeytinyağı tadım eğitimi ve "Göktepe Zeytinyağı Fabrikası"nın açılışı yapılacaktır.

Aynı mevkiideki Özlüce, Yemişendere, Şenyayla, Dokuzçam, Bozyer, Avcılar, Günlüce, Esençay, Çamoluk, Sungur kırsal mahalleleri arasında en büyük ve merkez mahalle konumundaki Göktepe mahallemiz; kente olan 54 km'lik mesafesine rağmen bünyesinde bulundurduğu Jandarma Karakolu, Tarım Kredi Kooperatifi, Orman İşletme Şefliği, İlköğretim Okulu, Aile Hekimliği, 112 Acil merkezi ve zeytinyağı fabrikası ile tüm çevreye merkezi ve yerel yönetimin hizmetlerini iletme açısından başat rolünü devam ettirmektedir.

Muğla'daki o cami 55 Milyon TL’ye restore edilecek Muğla'daki o cami 55 Milyon TL’ye restore edilecek

Bu yıl yapılacak olan şenlik sonucunda zeytinyağı fabrikasının açılışı ve yörenin ve ürünlerinin tanıtılması yanında; etrafındaki 10 mahalleyi de olumlu yönde etkileyecek ve söz konusu mahallelere ulaşımı 20 km kısaltacak, orman yangınlarına müdahaleyi etkinleştirecek yerel üretimi zenginleştirecek, en nihayetinde ise kırsaldan kente düzensiz göçün önün geçecek olan "Bardakçı Yolu Projesi"nin faaliyete geçirilmesi amaçlanmaktadır"

Editör: Beritan Yücel