2 YIL ÖDEMESİZ ACİL DESTEK KREDİSİ TAKSİT TABLOSU ÇIKTI! FAİZSİZ 750 BİN TL KREDİ MÜJDESİ GELDİ!

2 YIL ÖDEMESİZ ACİL DESTEK KREDİSİ TAKSİT TABLOSU ÇIKTI! FAİZSİZ 750 BİN TL KREDİ MÜJDESİ GELDİ!
Son dönemde artan maliyetler ve giderler, vatandaşların finansal zorluklarla karşılaşmasına neden oldu. Yüksek faiz oranlarıyla beraber kredi taleplerinde gözlenen azalma, hükümetin vatandaşlara destek olmak adına faizsiz kredi imkanlarını devreye almasına sebebiyet verdi. Bu destek kapsamında sağlanan faizsiz kredi seçenekleri, 500 bin liradan başlayarak 750 bin liraya kadar çeşitli limitlerde vatandaşlara sunuluyor.

1 kuruş faiz yok; 2 yıl ödemesiz acil destek kredisi taksit tablosu çıktı! Faizsiz 750 bin TL kredi müjdesi geldi! Son dönemde artan maliyetler ve giderler, vatandaşların finansal zorluklarla karşılaşmasına neden oldu. Yüksek faiz oranlarıyla beraber kredi taleplerinde gözlenen azalma, hükümetin vatandaşlara destek olmak adına faizsiz kredi imkanlarını devreye almasına sebebiyet verdi. Bu destek kapsamında sağlanan faizsiz kredi seçenekleri, 500 bin liradan başlayarak 750 bin liraya kadar çeşitli limitlerde vatandaşlara sunuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, depremin etkilediği bölgelerdeki işletmelerin desteklenmesi amacıyla yeni bir projenin devreye alındığını belirtti. "Türkiye: Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi" adını taşıyan bu destek programının, Dünya Bankası'ndan sağlanan 450 milyon dolarlık finansmanla hayata geçirildiği ifade edildi.

Destek kapsamında, az, orta ve ağır hasarlı işletmelerin farklı kademelerde finansman sağlanacağı belirtilirken, işletmelerin bulunduğu il, hasar durumu ve işletme ölçeğine göre destek miktarının belirleneceği vurgulandı.

Ağır hasarlı işletmeler için destek üst limiti 750 bin liraya çıkarıldı.

KREDİ DETAYLARI AÇIKLANDI!

Sıfır faizli olan destek, 36 aylık bir süreci kapsayacak şekilde tasarlandı. İlk 2 yılı geri ödemesiz olacak destek, 3. yılda ise 3 eşit taksitte geri ödenmesi öngörülüyor. Bu destekten faydalanmak isteyen işletmelerden sadece borç taahhütnamesi ve hasar durum belgesi talep edileceği belirtildi.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde en az yüzde 30 gelir kaybına uğramış hasarsız işletmelerin de destekten yararlanabileceği açıklandı.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu bu destek paketiyle depremzedelerin ekonomik canlanmasına katkı sağlanması ve bölgedeki işletmelerin yeniden ayağa kalkması hedefleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.