15 milyon emekliye yeni zam: 1000 liralık ikramiye bakın ne kadar olacak

15 milyon emekliye yeni zam: 1000 liralık ikramiye bakın ne kadar olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşan seçimler öncesinde emeklileri mutlu etmesi bekleniliyor. Ortaya atılan iddialara göre Erdoğan, bu kez yapılacak olan kabine toplantısı sonrası emekliye verilecek olan ikramiyelerdeki fiyat artışını kamuoyuna sunabilir, işte hükümete yakın gazetelerde ortaya atılan iddianın detayları.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşan seçimler öncesinde emeklileri mutlu etmeyi hedeflediği iddia ediliyor. Hükümete yakın kaynaklara dayanarak ortaya atılan iddialara göre Erdoğan, yaklaşan kabine toplantısı sonrasında emeklilere verilecek olan ikramiyelerdeki fiyat artışını kamuoyuna sunabilir. Bu adımın, seçim öncesinde emekliler arasında olumlu bir karşılık bulması ve seçimlerde etkili olması bekleniyor.

Beklenen açıklama önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. AKP’nin Büyük Kongresi'nde konuşan Erdoğan, "İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi emeklilerimize açıklayacağız" demişti. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erdoğan'ın işçi, memur ve Bağ-Kur emeklileriyle ilgili çalışmayı Kabine toplantısı sonrasında paylaşacağını duyurdu.

İkramiyenin, Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna bir sefere mahsus olacağı öğrenildi. Bu kapsamda emeklinin gözü bugün toplanması beklenen Kabine Toplantısında.

KONUŞULAN RAKAMI HÜKÜMETE YAKIN BASIN AÇIKLADI

Sabah’ın haberine göre, bugün kabinede son şekli verilecek ikramiye için, 1000 TL'den 5000 TL'ye kadar üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Bin liralık ikramiye 14,2 milyar, 5000 liralık ikramiyenin de 71 milyar faturasının olduğu hesaplandı.

(HABER MERKEZİ)

Kaynak:SABAH

Bu haber toplam 3447 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum