Güzide KASIM - Muğla’nın Menteşe Kaymakamlığı’nda düzenlenen törenle girişimci kadınlara kredileri verildi. Mikro kredi programı ile kadınları ekonomik hayatın içine çekmeyi amaçlayan programda, 12 kadına 29 bin TL kredi verildi.

İYİ Partili Ergun, Göcek tünelini sordu İYİ Partili Ergun, Göcek tünelini sordu

Menteşe Kaymakamlığı’nda gerçekleşen toplantıya Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürcan Özdilek, Mikro Finans  Bölge Müdürü Necla Alan, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Mikro Finans çalışanları ve mikro krediden hak kazanan vatandaşlar katıldı.

Muğla'da Mikro Kredi Programı Kapsamında 12 Kadına Kredi Verildi

Mikro Kredi’nin  dünyada ki sistemin bir parçası olduğunu belirten Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız “Kadın finansmanı, yoksulluk, istihdam bunlar hem memleketimizin hem de insanlığın önemli sorunlarından biridir. Özellikle gelişmekte olan ülkeler de bu çok can yakıcı sonuçlara da yol açabiliyor. Biz Mikro Finans Kurumunun dünyadaki bir sistemin parçası olarak ülkemizde de 2009 yılından bu güne kadar faaliyetlerini devam ettiriyor. Bende kaymakamlık dönemlerimde çeşitli ilçelerde yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdi Menteşe Kaymakamı olarak biz de Mikro Kredi Finans kurumuna destek vermek için yeni binamızda kendilerine yer verdik. Burada eminim daha güzel hizmet verecekler.” İfadelerini kullandı.

12 Kadına 29 Bin Lira Kredi Verildi

“Bizim kadınların istihdamı ile ilgili bu tür projelere çok ihtiyacımız var” diyen Yıldız; “Muğla kadın çalışmasında gerçekten çok güçlü bir ilimizdir. Burada bize düşen bunları organize etmek ve neticeye vardırabilmektir. Hep birlikte el ele, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarıyla birlikte başaracağımıza inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

12 Kadına 29 Bin Lira Kredi Verildi

Mikro Finans Bölge Müdürü Necla Alan, 2009 yılından bugüne kadar 5 bin dar gelirli girişimci kadına, mikro kredi desteği sağlandığını belirterek; “Bunu aileleriyle düşündüğümüz zaman destek verdiğimiz kişi sayısı 10.000 kişiye yakın bir rakamdır. Şuna kadar dağıtılan rakam yaklaşık 16 milyon lira. Bunun yüzde yüzü geri dönüşüm sağlanmıştır. Yani 10 yıl içersinde bizim Muğla’da kredi verip de geri ödenmeyen hiçbir kredi yok. İşte bunun için herkesin huzurunda tüm kadınlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Burada 12 kişiye 29 bin liralık bir kredi dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca burada yeni binamızda sayın kaymakamımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederim.”dedi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile Valilik arasında imzalanan protokole istinaden Muğla Mikro Kredi Finans şubesi Türkiye Grameen Mikrofinans Programının  54. Şubesi olarak 15 Eylül 2009 tarihinde faaliyete başladı. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından Türkiye genelinde uygulanan mikro kredi uygulaması iş hayatına atılmak, üretmek isteyen kadınlara kolaylık sağlanmaya devam ediyor.

Editör: Gazete Muğla