SİNEM KARAKAYA- Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde üyeler ve torunları tarafından ebru çalışmaları yapıldı.

Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar

100 Yaş Evi üyeleri torunlarıyla birlikte ebru sanatı üzerine bilgi alarak ebru teknikleri üzerine uygulama yaptılar. Sanatın rehabilite edici özelliğiyle tanışan üyeler sanatla iç içe vakit geçirdi. İki nesil bir araya gelerek ebru sanatını yapmanın mutluluğunu yaşana üyeler, ebru yapmaktan keyif aldıklarını ifade ettiler.

Ebru sanatını ilk defa yaptığını dile getiren 100 Yaş Evi üyelerinden Bedriye Bilgiç; “Çocuklarımızla birlikte ebru çalışması yaptık. Hep televizyon kanallarında ebru üzerine çalışmalar izlerdim. Yapma şansı yakaladım çok mutluyum. Ebru, bambaşka bir sanat. Fırçalarla çok eğlendik. Torunlarımızla birlikte harika bir organizasyon oldu. Bu etkinliğe vesile olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

Editör: Gazete Muğla