Bodrum Haberleri

100 milyonluk ultra lüks turun yolcuları Bodrum'da

Akdeniz ve Ege’yi kapsayan bir tura çıkan 110 metre uzunluğundaki Emerald Sakara’nın yolcuları gemideki en ucuz kamarada kalmak için kişi başı 22 Bin 635 Paund (1 Milyon 32 bin TL)-100 kişiye kadar misafir ağırlayabilen Ultra Lüks Gemide, 35 kabin ve 15 Suit oda bulunuyor. Bugün Bodrum’a gelen gemide bulunan 96 yolcu Ultra Lüks bu yolculuk için yaklaşık 100 Milyon TL ödeme yapmış. Turun Türkiye Tanıtımında Efes Antik Kenti , plajlar ve Türk Kebabı ön plana çıkartılmış.

Emerald Sakara adlı gemi 96 VİP yolcu ve 74 personeli ile Bodrum’da geldi. Gemide Amerikalı ve Kanadalı VİP turistlerin bulunduğu bildirildi.
Bahamalar bayraklı 110 metre boyundaki Emerald Sakara bugün sabah saat 08.00'de Kuşadası Limanı'ndan Bodrum'a geldi ve gece yarısı Yunanistan'ın Rodos Limanı'na hareket edecek. Gemide Kanadalı ve Amerikalı VİP turistlerin olduğu öğrenildi. Gemide toplam 96 yolcu ile 74 personel bulunuyor.

Yaz sezonu başladığı günden bugüne kadar Turizm Cenneti Bodrum’a 74 Kruvaziyer gemi ile 95 bin 876 yolcu geldiği öğrenildi.
Gemiden inen turistler pasaport işlemlerinin ardından Bodrum kent merkezinde gezinti yaparak ve tarihi alanları ziyaret ettiler ve Bodrum esnafından alışveriş yaptılar.


100 MİLYONLUK ULTRA LÜKS YOLCULUK
www.sixstarcruises.co.uk/cruise’de yer alan bilgilere göre Akdeniz ve Ege’yi kapsayan bir tura çıkan 110 metre uzunluğundaki Emerald Sakara’nın yolcuları gemideki en ucuz kamarada kalmak için kişi başı 22 Bin 635 Paund (1 Milyon 32 bin TL).110 metre boyunda, 72 mürettebatı var. 100 kişiye kadar ağırlayabiliyor. 35 kabin ve 15 Suit odası var.
100 kişiye kadar misafir ağırlayabilen Ultra Lüks Gemide, 35 kabin ve 15 Suit oda bulunuyor. Bugün Bodrum’a gelen gemide bulunan 96 yolcu Ultra Lüks bu yolculuk için yaklaşık 100 Milyon TL ödeme yapmış.
Owner’s Suite var. Özel balkonlu, yüzme havuzlu. Günün herhangi bir saatinde suitte yemek yemek isteyen Owner's Suite misafirlerine 24 saat oda servisi var.
Geminin odaları ise şöyle:”
Okyanus manzaralı kabin, Balkonlu Suit,Yat süiti,Panorama balkonlu süit,Teras Suiti, Delux balkonlu süit, Owner’s Suit”

TÜRKİYE TURUNA ÖZEL TANITIM

Gemi ile Ultra Lüks Yolculuğa çıkacak olan VİP, turistler için Türkiye Turu için internet sitesinde özel bir tanıtım yer alıyor. Türkiye Turu ile ilgili tanıtımda şu ifadelere yer verilmiş:
“Kalabalık tatil beldeleri Bodrum ve Kuşadası, alışveriş ve yemek konusunda çok şey sunarken, gelişen plaj yaşamı sahnesinden bahsetmiyorum bile, buradaki gerçek mücevher Efes ve gerçekten merkezde yer alan baş döndürücü yıkık şehirdir. Klasik kalıntıların yalnızca yüzde 20'sinin kazıldığı bu arkeolojik harika. Şimdiden Avrupa'nın en eksiksiz klasik metropolü statüsünü kazanmıştır. Ve gerçekten de bir metropol; MÖ 10. yüzyılda inşa edilen bu UNESCO Dünya Mirası alanı muhteşemdir. Artemis Tapınağı'ndan (antik dünyanın yedi harikasından biri) ne yazık ki çok az kalıntı kalmış olsa da, Celsus Kütüphanesi'nin muhteşem cephesi hemen hemen sağlamdır ve bir zamanlar ışıklı harabelerde bir akşam gösterisine katılmak hayatın en büyük zevklerinden biridir. bütün turistler gitti.

Şehrin tarihi büyüleyici ve çok katmanlıdır ve eğer bir ziyaret planlanıyorsa bu konuyu önceden okumakta fayda var. Tarihçilerin ilgisini çekecek bir diğer nokta da, romantik adıyla Bülbül Dağı'nda bulunan ve Efes'e dokuz kilometre uzaklıkta bulunan Meryem Ana'nın evi olacaktır. Efsaneye göre Meryem (Aziz Yahya ile birlikte) son yıllarını burada, nüfusun geri kalanından uzakta, Hıristiyanlığı yayarak geçirdi. İnanmayanlar için bile öğretici bir deneyim.

Aranızda daha az tarih meraklısı olanlar için Kuşadası birçok aktivite olanağı sunmaktadır. Kasabada bir gezintinin ardından, Kadınlar Plajı'na (erkekler de kabul edilir) giden bir taksiye atlayın, sahildeki birçok restorandan birinde Türk kebabının tadına bakın ve güzel havanın tadını çıkarın. Daha uzaklara gitmek istiyorsanız Güzelçamlı'nın (veya Millipark'ın) berrak plajları, Zeus Mağarası ve Pamukkale'nin Kleopatra havuzları olarak bilinen beyaz fistolu doğal havuzları kesinlikle görülmeye değerdir”